Irkçılık kötü mü?

Bir insanın, güruhun, toplumun çalışarak/uğraşarak edinmediği bir şey hakkında yüceltmek ya da başarmak gibi bir düşünce yapısında olmasını makul bulamıyorum. Yer almadığınız bir dönemde yapılanlar sizi bu zamana getirmiş olabilir. Bundan sonrasıysa sizin yapacaklarınıza bağlıdır. Dünya üzerinden kökenlerle, tarihlerle, savaşlarla bu kadar övünen kaç tane toplum vardır? Bilemiyorum.

Irkçılık ve milliyetçilik farklı kavramlardır.
Milletinin çıkarını düşünürsün milliyetçilik olur, örneğin kurtuluş savaşı harekatı.

Irkçılık ise diğer ırklara mensup olanlara karşı düşmanlık veya önyargı sahibi olmaktır, örneğin Amerika'daki siyahi meselesi.
Irkçılık yeri gelir etik olur. :)

İnsanlar ırkçılığı faşist bir şey olarak algılıyor ama bence ırkçılık, kandaşlarını sevmek. Bizim ırkçılığımız Türkler dışındaki diğer milletleri aşağılamak değil, sadece Türk ırkının özel olduğuna inanmak. Sizce?
Özel bir ırk yok, özel bir insan da değiliz. Şartların farklı olduğu ülkelerde, doğup büyüyen kişileriz. Türküm diye sevinebilirsin fakat bu sadece seni mutlu eder, başkasını değil.
Irkçılık kabul edilemez bir şeydir.

Özel bir ırk yok, özel bir insan da değiliz. Şartların farklı olduğu ülkelerde, doğup büyüyen kişileriz. Türküm diye sevinebilirsin fakat bu sadece seni mutlu eder, başkasını değil.
Irkçılık kabul edilemez bir şeydir.
Özel ırk vardır. Türkler özel bir ırk.

Özel ırk vardır. Türkler özel bir ırk.
Peygamber soylarından gelenlerde özel ırk oluyor o zaman, fakat özel ırktan kastığımız tam olarak nedir? Türk olmakla gurur duyarız, fakat özel miyiz? Atalarımız bizi buralara getirmiş peki biz ne yapıyoruz? gibi sorulara cevap vermek lazım önce. Bana göre Irkları birbirinden üstün tutmakta bir nevi karşı tarafı tahrik etmek oluyor.

Peygamber soylarından gelenlerde özel ırk oluyor o zaman, fakat özel ırktan kastığımız tam olarak nedir? Türk olmakla gurur duyarız, fakat özel miyiz? Atalarımız bizi buralara getirmiş peki biz ne yapıyoruz? gibi sorulara cevap vermek lazım önce. Bana göre Irkları birbirinden üstün tutmakta bir nevi karşı tarafı tahrik etmek oluyor.
Dini karıştırma kanki. Irk olarak en özel ırk Türklerdir. Bilinen bir şey.

Anlaşılan Türk ırkını özel olduğunu anlamayan ve sevmeyen insanlar bana kahkaha atıyor. TTK.

Dostum Türk ırktır kalıtımsal özyapıları bir olan insanların oluşturduğu doğal topluluklar ırktır. Orta asyada aynı dil ailesinde gelen toplumlar bir ırkı oluşturuyor ve dünyanın çoğu yerinde bu dil çıkıyor ise ve dünyanın en eski dillerinden olan runik yazı ile hala benzer özellikleri var ise bir ırktan koptuklarını gösterir ve bu bir ırkı işaret eder örnek germenlerde ırktır araplarda ırktır kenanilerde ırktır. Millet ise bambaşka bir kavramdır belirli çatı altında toplaşmış insanlar topluluğudur Türkiye'nin milleti vardır birleşik Arap emirliklerinin'de amerikanın'da.
Türk değil melezsin zaten. Aynı zamanda başka ırklara da mensupsun. Ne bu böyle yıl olmuş 2022 hala tek bir ırktan geldiğini mi düşünüyorsun? Bu düşünceye göre çekik gözlüler ya da siyahiler bir ırk değil de Japon, Koreli, Çinli, Tayvanlı, Afrikalı, Tanzanyalı veya diğerleri mi ırk?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı