IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

Umutyy

Decapat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Yaklaşık 4-5 ay önce mavi ekran hatası alıyordum. Birçok şey yaptım sonunda çözüldü. (BIOS güncellemesi, ekran kartını değiştirdim vs.) Ancak şimdi yine mavi ekran hataları olmaya başladı. BIOS güncelledim, ekran kartını güncelledim hatta format dahi attım bilgisayara ancak devam ediyor bu hata. Aldığımdan beri bu hatadan kurtulamadım. Bilgisayarı yaklaşık 5-6 ay önce topladım.
Minidump dosyaları: minidump.rar.
 
@The G.O.A.T'nin yazdıklarına ek olarak sisteme taktığınız USB belleğinizi çıkartın. Bu arada Memtest'e henüz lüzum yok gibi. :)

Bir hatada bir şey bulamayınca aklıma RAM geliyor. USB belleği diyecektim. O sorun USB belleği mi gösteriyor diye şüphem vardı. Artık yok.
 
Cevaplar için teşekkür ederim. Driver Booster ile tüm güncellemeleri yaptım. Sisteme takılı olan( mouse klavye kamera hariç) USB yok.
XMP nasıl kapatacağıma ve sisteme uyumlu yonca setimi ise nasıl bulabilirim?
 
Hocam Driver Booster naptınız ya :( kendi eliniz ile kurmanız her zaman daha sağlıklıdır. Benim size önerim bir an önce onları silip, kendi eliniz ile kurmanız.
 
Açıkçası hepsinin nasıl güncelleniceğini bilmiyorum o yüzden ekran kartı hariç diğerlerini bu program ile güncelledim. Diğer bilgisayarım da booster kulanmamama (hiç birini güncellemedim) rağmen böyle bir hatayı hiçbir zaman almadım. Ayrıca uzun bir süre hatayı da almadım ancak yine almaya başladım. Attığım minidump'larda hatanın kaynağı belli olmuyor mu?
Tekrardan merhabalar. Uygun yonga setini bulamadım açıkçası araştırmama rağmen hangisini indiriceğimi bilemedim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı