Irql_Not_Less_Or_Equal Mavi ekran sorunu

Oğuz Ziya

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2012
Mesajlar
197
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. 4 yıldır kullandığım sistemimi yükseltmek istedim ve birkaç parça OEM ürün satın aldım. Fakat istediğim verimi alamadım. Çünkü sürekli mavi ekran sorunuyla karşılaştım. Sorunun yeni aldığım parçalardan kaynaklandığını düşündüğüm için aldığım parçaları servise gönderdim. Fakat az önce Torrent'den Football Manager 2013 indirmeye çalışınca başlıkta belirttiğim mavi ekran sorunu ile karşılaştım. Beni şaşırtan Torrent'i ile ne zaman bu oyunu indirmeye çalışırsam mavi ekran hatası alıyorum. Dün akşam Battlefield 3 oynarken bile hiç sorun yaşamadım. Güç kaynağı sorunlu olabilir mi? Bazen verdiği gücü kestiğini duydum, bu yüzden mavi ekran alınabiliyormuş ama kimileri de "güç kaynağı sorunluysa sistem direkt kapanır." diyorlar.

Şu an takılı sistem:
Intel Core 2Quad Q9400 2.66Ghz
Msi G31M3 V2 Anakart
650Watt +80 PSU
AMD HD6850
4GB 800Mhz DDR2 RAM

Servisteki Parçalar ile:
Intel Core 2Quad Q9400 2.66Ghz
Asus P5G41T-M LX
8GB 1333Mhz Gskill DDR3 RAM
650Watt +80 PSU
AMD HD6850

İki sistemle de başlıkta belirttiğim sorunu yaşıyorum. Fakat alttaki sistem ile her daim yaşıyorum. Yukarıdaki sistemde sadece torrent ile belirttiğim oyunu indirmeye çalıştığımda yaşıyorum. Bu sorunun çözümü nedir? Lütfen yardım edin. 3 aydır hiç keyif alamıyorum bilgisayarımdan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yazlımsal mı ? Donanımsal mı ? Çözemedim açıkcası. Bazı arkadaşlar da sorun HDD'de olabilir diyorlar. Bu sorun HDD'den kaynaklanabilir mi ? Çünkü belirttiğim iki sistemde de yaşıyorum sorunu, iki sistemde de değişmeyen parcalar; HDD, PSU, ekran karti ve işlemci.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yazilimsal mi? Donanimsal mi? Cozemedim acikcasi. Bazi arkadaslar da sorun HDD'de olabilir diyorlar. Bu sorun HDD'den kaynaklanabilir mi? Cunku belirttigim iki sistemde de yasiyorum sorunu, iki sistemde de degismeyen parcalar; HDD, PSU, ekran karti ve islemci.

Not:Telefondayim Turkce karakter yok, kusura bakmayin.

Sorun değil, düzeleteceğim. Bana sorun yazılımsal gibi geldi. Yukarıda dediği gibi Windows 8 kurup deneyebilirsin. Pek fazla güncellemesi de yok. Teyit etmekten zarar gelmez.
 
Yalnız sistemi 4 GB halinde 4 yıl, 8 GB halinde ise 3 ay kullandım sorunsuz bir şekilde. Bir sabah
böyle bir sorunla karşılaştım.
 
Recep abi, şu anda Vatan'dan geliyorum. 8GB'lık RAM'lerde arıza görülmüş ve değiştirmişler ama arıza sadece bu RAM'lerde olsa neden şimdiki RAM'lerde de sorun yaşayayım ki ? Bir de Battlefield 3 oynarken hiç sorun yok, torrent kullanırken alıyorum hatayı. Kafam inanılmaz karışık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirildiği söylenen RAM'leri taktım, şu anda sorun yaşamadım. Battlefield 3'ü yarım saat kadar oynadım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Torrent ile oyunu da indirdim. Pek anlamam ama bence sorun RAM'lerde idi. Diğer sistemde ise bir önceki sistemin Driver'ları yüklü olduğu için çakışma olmuş olabilir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan merhaba. Arkadaşlar sorun hallolmuştu, yeni RAM'lerle sorun yaşamıyordum. Bugün voltaj vermeden Overclock yaptım, 2.66Ghz'den 3.0Ghz'e çektim. Az önce mavi ekran verdi fakat bu sefer "Irql" olarak başlayan hata "Driver" ile başlayıp "ırql" ile devam ediyordu. Hangi sebepten dolayı bu mavi ekran ile karşılaşılır?

NOT: Hata koduna ihtiyaç duyuluyor sanırım, STOP: 0x000000D1
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı