Gorece dusuk profilli yerlere de basvur tecruben azsa/yoksa.
Istenilen net maasi cok dusuk ya da cok yuksek yapma. ( cok dusuk yaparsan kendini caresiz gostermis olursun, yuksek yaparsan da burnu havada )
Cover letter yaz. Neden oraya girmek istedigini, seni diger adaylardan farkli kilan seyin ne oldugunu ve neler katabilecegini.
Eger mumkunse gecmis tecrubelerinden portfolyo sun. ( reklamcilik mezunuymussun, neler yaptin, neler yapabilirsin, yeteneklerin neler vs gibi )
Varsa referans belirt. Referanslardan en az bir tanesinin akademik, en az bir tanesinin de is dunyasindan olmasi en ideali mumkunse.
Bazi firmalar surekli is ilanini acik tutup cv topluyorlar, aslinda ise almak gibi bir amaclari yok. O yuzden moralini bozma, basvurduktan cok sonra da aranabilirsin.
Eger gorusmeye cagirilsan zamaninda git, guzel giyin. Gorusme negatif sonuclanirsa sebebini ogrenmek için baglanti kur.
Esprili sakali cv aciklamasi ya da cover letter yazma. Ciddi ve prensipli olmaya calis. ( yapanlari goruyorum diye yazdim, sen yapmissin anlaminda degil )
Tum dunyada en gecerli is bulma yontemi referanstir. Yetkili bir abinin seni birilerine onermesi ( torpil degil, liyakat temelli referans - torpil olsa zaten burada konu acmazdin diye dusunuyorum ). Bunu yapabilecek durumun varsa yap. Yoksa network gelistir, sana kendiliginden referans olacak insalar bulursun. Moralini ve enerjini yuksek tut.