İş arıyorum ama dönmüyorlar

onurlu sorular

Hectopat
Arkadaşlar, iş arıyorum ama dönen yok kariyerde hesap açtım doldurdum ama olmuyor aranmıyorum sadece 1 şirket aradı onda da olmadı öyle seçiçi değilim. Bulamıyorum kariyerde aranmak için ne yapılmalı ve net maaş beklentisi başvuruda soruluyor. Hangisi işaretlenmeli? Neden aranmadığımıda bilmiyorum. Açıkçası neye başvursam olmuyor.

Dosya Ekleri

• iş.PNG
    iş.PNG
    4,9 KB · Görüntüleme: 85
  • iş1.PNG
    iş1.PNG
    34,6 KB · Görüntüleme: 74
  • iş222.PNG
    iş222.PNG
    44,9 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Linkedin'i aktif sosyal ağ olarak kullanmanı tavsiye ediyorum. Kendi alanındaki kişilerle bağlantı kur, projelerini sayfanda paylaş, ana sayfada da paylaş. Bağlantılarının beğendiği iş ilanlarını sık sık gözden geçir. Kendine uygun gördüğün ilan için de iletişime geç.

Kariyer gibi sitelere verilen ilanlar, genellikle " Elimizde CV olsun, ihtiyaç olursa değerlendiririz." mantığıyla açılan ilanlardır.

Linkedin'i tavsiye ederim.

Merhaba, Linkedin'i aktif sosyal ağ olarak kullanmanı tavsiye ediyorum. Kendi alanındaki kişilerle bağlantı kur, projelerini sayfanda paylaş, ana sayfada da paylaş. Bağlantılarının beğendiği iş ilanlarını sık sık gözden geçir. Kendine uygun gördüğün ilan için de iletişime geç.

Kariyer gibi sitelere verilen ilanlar, genellikle " elimizde cv olsun, ihtiyaç olursa değerlendiririz." mantığıyla açılan ilanlardır.

Linkedin'i tavsiye ederim.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim dikkate alacağım.

Son düzenleme:
Gorece dusuk profilli yerlere de basvur tecruben azsa/yoksa.

Istenilen net maasi cok dusuk ya da cok yuksek yapma. ( Cok dusuk yaparsan kendini caresiz gostermis olursun, yuksek yaparsan da burnu havada )

Cover letter yaz. Neden oraya girmek istedigini, seni diger adaylardan farkli kilan seyin ne oldugunu ve neler katabilecegini.

Eger mumkunse gecmis tecrubelerinden portfolyo sun. ( Reklamcilik mezunuymussun, neler yaptin, neler yapabilirsin, yeteneklerin neler vs gibi )

Varsa referans belirt. Referanslardan en az bir tanesinin akademik, en az bir tanesinin de is dunyasindan olmasi en ideali mumkunse.

Bazi firmalar surekli is ilanini acik tutup CV topluyorlar, aslinda ise almak gibi bir amaclari yok. O yuzden moralini bozma, basvurduktan cok sonra da aranabilirsin.

Eger gorusmeye cagirilsan zamaninda git, guzel giyin. Gorusme negatif sonuclanirsa sebebini ogrenmek icin baglanti kur.

Esprili sakali CV aciklamasi ya da cover letter yazma. Ciddi ve prensipli olmaya calis. ( Yapanlari goruyorum diye yazdim, sen yapmissin anlaminda degil )

Tum dunyada en gecerli is bulma yontemi referanstir. Yetkili bir abinin seni birilerine onermesi ( Torpil degil, liyakat temelli referans - Torpil olsa zaten burada konu acmazdin diye dusunuyorum ). Bunu yapabilecek durumun varsa yap. Yoksa network gelistir, sana kendiliginden referans olacak insalar bulursun. Moralini ve enerjini yuksek tut.

Gorece dusuk profilli yerlere de basvur tecruben azsa/yoksa.

Istenilen net maasi cok dusuk ya da cok yuksek yapma. ( cok dusuk yaparsan kendini caresiz gostermis olursun, yuksek yaparsan da burnu havada )

Cover letter yaz. Neden oraya girmek istedigini, seni diger adaylardan farkli kilan seyin ne oldugunu ve neler katabilecegini.

Eger mumkunse gecmis tecrubelerinden portfolyo sun. ( reklamcilik mezunuymussun, neler yaptin, neler yapabilirsin, yeteneklerin neler vs gibi )

Varsa referans belirt. Referanslardan en az bir tanesinin akademik, en az bir tanesinin de is dunyasindan olmasi en ideali mumkunse.

Bazi firmalar surekli is ilanini acik tutup cv topluyorlar, aslinda ise almak gibi bir amaclari yok. O yuzden moralini bozma, basvurduktan cok sonra da aranabilirsin.

Eger gorusmeye cagirilsan zamaninda git, guzel giyin. Gorusme negatif sonuclanirsa sebebini ogrenmek için baglanti kur.

Esprili sakali cv aciklamasi ya da cover letter yazma. Ciddi ve prensipli olmaya calis. ( yapanlari goruyorum diye yazdim, sen yapmissin anlaminda degil )

Tum dunyada en gecerli is bulma yontemi referanstir. Yetkili bir abinin seni birilerine onermesi ( torpil degil, liyakat temelli referans - torpil olsa zaten burada konu acmazdin diye dusunuyorum ). Bunu yapabilecek durumun varsa yap. Yoksa network gelistir, sana kendiliginden referans olacak insalar bulursun. Moralini ve enerjini yuksek tut.

Yazdıkların ve önerilerin için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı