İş Bankası mı, Garanti BBVA mı?

Aslında aktif olarak Enpara kullanıyorum fakat alıntılamış olduğum konudan da belli olacağı üzere daha çok kampanya kovalıyorum diyelim. Enpara bu konuda zayıf kalıyor.
Ben para transferi, banka hesabı olarak Enpara, kredi kartında ise İş Bankası kullanıyorum. Bu şekilde en iyisi oluyor bence.

Üniversite öğrencisiysen AKBANK'ı tercih ederim. Yıllarca Garanti Bankası kullandım hiçbir faydasını görmedim tek artısı istanbul içerisinde her yerde bulunabilir atm'si olmasıydı

Dün yazamadım şimdi yazayım, annem emekli garantiye geçirdik hesabını.

1- ilk geçtiğinde bir problem oldu ilk defa bankada ki müşteri temsilcisinin şifreyi annemden bana söyleyin deyip girdiğini gördüm yani şifre belirleme işlemi yaptı. Orada annem şifresini söyledi tamam dedi yaptı. Tabii ben oradayım bozuntuya vermedim ama daha çıkar çıkmaz hemen bankamatikten şifreyi değiştirdim. Bana çok saçma geldi neyse dedim uzatmadım.

2- aradan biraz zaman geçti hesabı açarken ek hesap yapmıştık 300 TL yeter demiştik. 2 ay sonra 2500 TL onayınızla yükseltilmiştir diye bir mesaj geldi biz böyle bir şey istemedik ne görüştük ne onay verdik. Aradık bizim işlemlerimizi yapan temsilci elim sürçmüştür dedi bir şeyler deyip hemen geri aldı. Bilemiyorum nasıl oluyor bu işler ama tabii çok sıkıldık. Bu sefer şikayet ettik bu durumu. Onay verilmiş diye mesaj gelmesi falan.

3- daha sonra promosyon zamanı geldi emeklilerin. Normalde İş Bankası'na geçecektik ama işlemler vs olacağı uzun süreceği için son anda vazgeçtik. İş Bankası maaş yattıktan sonra geçeceğini söyledi hesaba sonra neyse dedik gittik Garanti Bankası'na, başka bir temsilci ile görüştük kalan küçük bir tutarı ödeyip yenilemek istedik. Tamam dedi ödemeyi yaptık hesaba ne zaman geçer dedik. En fazla 3 gün içinde geçecek dedi. Hatta tarihe baktı evet dedi biraz dedi formaliteler oluyor 3. gün kesin geçmiş olur dedi. Eve geldik tam tamına 28 gün sonra hesaba geçti. O ara biz aradık bankayı meşgule atmalar, görüştüğümüz kişiyi değil sürekli bir başkasının çıkması. Şikayetler falan. Hiçbir işe yaramadı.

4- işe girdiğimde maaş kartı garanti ile anlaşmış sadece maaş kartı aldım zaten baştan dedim ben kredi kartı istemiyorum dedim. Kartı 1 hafta sonra teslim aldım 3 gün sonra kredi kartım kapıya geldi. Bir de mesaj ben istemişim adresime yollamışlar. Tabii direk reddettim. Neredeyse her hafta düzenli 2 kez ya kredi için ya kart için sürekli taciz aramaları. Artık midem bulandı. Hem de sabah falan uyursun falan yok yani zart çalıyor. Bazen düşmüyor bazen düşmedikçe arka arkaya arıyor. Şikayet ettim arayana diyorum yok hiç değişmiyor. İşten ayrıldım kartı gittim kapattırdım 3 ay hep aradılar ya kardeşim benim bir bağım kalmadı diyorum yok tekrar arıyorlar. Artık şikayet üstüne şikayet birkaç siteye yazdım en son peşimi bıraktılar.

5- bir kere de Akbank da oldu. Maaş kartım vardı çalıştığım yerin adamlar bana kredi kartı talep etmişsiniz diye aradılar kartı nereye gönderelim diyor. Numara doğru yani dolandırıcı değil dedim be talep etmedim. O zaman beyaz bir sayfaya kimlik fotokopisi ve imzanız ile kabul etmediğiniz belirten bir dilekçe faxlayın diyor bana İstanbul'a. Oldu kardeşim dedim hem benden izinsiz kart çıkar bir de ben sana hayatımı postalayım. Tabii kavga falan ben dedim hiçbir şey talep etmedim hiçbir şey yollamıyorum gelen kartı da gelirse almıyorum bitti dedim. Sonra iş yeri ile görüştüm orası da sabancının kuruluşu iyi yapmışsın dediler. Öyle kapandı.

6- bir kez daha Akbank bu sefer hiç alakam yok Akbank ile. Yapı Kredi var bende o zaman. Bir mesaj geldi telefona kredi kartı aidatım varmış 89 TL onun ödemesi gelmiş. Resmi Akbank yollamış yani. Aradım bankayı bir saat bağlanmaya çalıştım ne hesabım var ne bir şey müşteri temsilcisine ulaşmak Akbank ve garanti de çok zor gerçekten. Neyse bana diyor ki kartınız var benim dedim ne elimde ne de gelen hiçbir kartım yok olmadı. Siz bana bu kartı kim çıkarmış hangi şube hangi çalışan bu bilgileri verin ben şikayete gideceğim. Bana biz bu bilgileri paylaşamayız falan diyor. O zaman sen benden neyin parasını istiyorsun dedim. Ortada benim talep etmediğim bir kart ve dolandırıcılık var şikayetçiyim dedikçe baktım hemen bir hata olmuştur falana geldi bu sefer ben baskıladıkça hala o şubeyi de söylemiyor çalışanı falan. Sonra hooop bana iptal ettim dedi bir hata olmuş falan.

Yani hocam İş Bankası kullanıyorum ne ararlar ne sorarlar çok rahat bir banka ne hata ne taciz ne başka bir şey mükemmel bir banka. Hani misal diğerleri her ay sana bedava 100 TL dese geçmem o kadar diyorum. Kaçacaksın diğerlerinden yoksa corona gibi yapışıyorlar sonra virüsü veriyorlar aylarca kurtulamıyorsun.

Bankaların hepsi aynı fark yok zaten İş Bankası tek sevdiğim yanı Atatürk'ün kurmuş olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…