Çözüldü İş bilgisayarı çöktü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İş bilgisayarım çöktü. Sistem geri yükleme yapıyordum, böyle kaldı. Ne yapacağım, elim ayağıma dolaştı. Komut sistemi girdim, o da bir işe yaramıyor.

Dosya Ekleri

• 20250907_165403.jpg
    20250907_165403.jpg
    169,7 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir bilgisayarda Windows kurulumu için USB oluşturun, bilgisayarınızı USB ile başlatıp kurulum ekranında Shift+F10 ile CMD yi açın.
Windows'un kurulu olduğu sürücü kurulum ekranında C olarak görünmeyebilir. Doğru sürücüyü bulup kopyalamak istediğiniz klasöre erişin. Örneğin;
"D:\Users\venom94\documents" bu dizin sizin belgeleriniz diyelim, USB diskiniz de F olsun. F altında Documents isimli bir klasör oluşturup
"xcopy D:\users\venom94\documents f:\documents /e /h" komutunu verirseniz belgeleriniz kopyalanmış olur. Bunu farklı klasörler için de yapabilirsiniz. Tabi ki USB sürücünüzün kapasitesi nereye kadar yeterse.

Xcopy komutunun kullanımına bakabilirsiniz internetten.

Eğer yeterli alanı varsa direkt "xcopy D:\users\venom94 f:\venom94 /e /h" de yapabilirsiniz. Tüm kullanıcı dosyalarını tek seferde yedeklemiş olursunuz.

Başka bir bilgisayarda Windows kurulumu için USB oluşturun, bilgisayarınızı USB ile başlatıp kurulum ekranında Shift+F10 ile CMD yi açın.
Windows'un kurulu olduğu sürücü kurulum ekranında C olarak görünmeyebilir. Doğru sürücüyü bulup kopyalamak istediğiniz klasöre erişin. Örneğin;
"D:\Users\venom94\documents" bu dizin sizin belgeleriniz diyelim, USB diskiniz de F olsun. F altında Documents isimli bir klasör oluşturup
"xcopy D:\users\venom94\documents f:\documents /e /h" komutunu verirseniz belgeleriniz kopyalanmış olur. Bunu farklı klasörler için de yapabilirsiniz. Tabi ki USB sürücünüzün kapasitesi nereye kadar yeterse.

Xcopy komutunun kullanımına bakabilirsiniz internetten.
Hocam o kadar bilgim yok. Yani bu bilgisayar formatsiz kurtulamaz mi?

Maalesef mevcut Windows kurulumunu kurtarman için aklıma gelen bir seçenek yok.
Şöyle bir yol da deneyebilirsin;
Başka bir bilgisayarda Windows kurulum USB si oluştur.
Format atmadan kuruluma başla, eski Windows diskini seçip üzerine kurulum yap.
Format atmaman gerekiyor buna mutlaka dikkat et, diskleri silme yani.
Kurulum sonrası windows.old diye bir klasör oluşur ve eski Windows'un burada korunur.
Yine kurulum sonrası senden kullanıcı oluşturmanı istediğinde eski kullanıcı adını kullanma, farklı bir kullanıcı ile oturum aç.
Eski kullanıcı dosyaların yine c:\users\ altında kalacak. İstediğin dosyaları başka bir yere yedekledikten sonra sıfırdan temiz kurulum yaparsın. Tabi istersen windows.old klasörünü silip yoluna devam edebilirsin ama ben biraz pimpirikliyim sıfırdan kurulumu tercih ederim.
Ayrıca mevcut kurulum üzerine yeni kurulum yapman için yeterli disk alanına sahip olmalısın.​

Son olarak bir tavsiyede bulunmak isterim; OneDrive ya da GoogleDrive gibi bulut hizmetlerini kullanıp bilgisayarında önemli veri bulundurmamak çok iyi olur. Bilgisayarının başına ne gelirse gelsin verilerin sunucuda saklı kalır. GoogleDrive 15GB ücretsiz alan veriyor, çoğu kullanıcı için yeterli bir alan bu.​

Maalesef mevcut Windows kurulumunu kurtarman için aklıma gelen bir seçenek yok.
Şöyle bir yol da deneyebilirsin;
Başka bir bilgisayarda Windows kurulum USB si oluştur.
Format atmadan kuruluma başla, eski Windows diskini seçip üzerine kurulum yap.
Format atmaman gerekiyor buna mutlaka dikkat et, diskleri silme yani.
Kurulum sonrası windows.old diye bir klasör oluşur ve eski Windows'un burada korunur.
Yine kurulum sonrası senden kullanıcı oluşturmanı istediğinde eski kullanıcı adını kullanma, farklı bir kullanıcı ile oturum aç.
Eski kullanıcı dosyaların yine c:\users\ altında kalacak. İstediğin dosyaları başka bir yere yedekledikten sonra sıfırdan temiz kurulum yaparsın. Tabi istersen windows.old klasörünü silip yoluna devam edebilirsin ama ben biraz pimpirikliyim sıfırdan kurulumu tercih ederim.
Ayrıca mevcut kurulum üzerine yeni kurulum yapman için yeterli disk alanına sahip olmalısın.

Son olarak bir tavsiyede bulunmak isterim; OneDrive ya da GoogleDrive gibi bulut hizmetlerini kullanıp bilgisayarında önemli veri bulundurmamak çok iyi olur. Bilgisayarının başına ne gelirse gelsin verilerin sunucuda saklı kalır. GoogleDrive 15GB ücretsiz alan veriyor, çoğu kullanıcı için yeterli bir alan bu.​
Bilgisayarim excalibur peki format atmadan usb ile nasil baslatacagim bilgisayari?

F12 ile USB yi seçebilmeniz gerekir. Excalibur BIOS ekranı hakkında bilgim yok ama F2 ile BIOS a girip varsa BOOT menüsünden USB nizi seçebilirsiniz denemeniz gerek.​
Sabahtan beri ugrasiyorum olmadi cildirdim. Windows 11e etmedigim beddua kalmadi. Win 10 kurdum. Tum ne varsa sildim bilgisayarda. Bir daha win 11 kullanmam.

Geçmiş olsun. Mevcut Windows'un üzerine tekrar Windows kurulumunda ne hatası aldınız ki?
Format atmışsınız, artık veri kurtarma programları harici sorununuzu çözebilecek bir yol da kalmamış gerçi.​
Sinirlendim hic o topa girmedim valla. Direkt sildim ne var ne yok. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı