İş hayatı ne kadar zor?

244012

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2019
Mesajlar
3.661
Makaleler
7
Çözümler
9
Üniversite sınavına az kaldı ve bu zamana kadar iş tecrübem olmadı. Sınavdan sonra yazın bile olsa bir işe girmeyi düşünüyorum. Mesela market fikri fena gelmiyor. İşlerdeki tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
 
Sabahtan akşama köpek gibi çalışırsın. Aldığın parayla ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünürsün. Sigortayı izinleri falan unut. İnsan değilsin sen, köpeksin. Patronunun ayak işlerini yaparsın. Türkiye'de durum herkes için böyle.
 
Sabahtan akşama köpek gibi çalışırsın. Aldığın parayla ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünürsün. Sigortayı izinleri falan unut. İnsan değilsin sen, köpeksin. Patronunun ayak işlerini yaparsın. Türkiye'de durum herkes için böyle.
Konsoloslukta çalışan bir tanıdığım var ve ben de gireceğim büyük ihtimal haftada 40 saat çalışıyorsun aldığın ücrette ortalamanın üstünde. Siz kendinizden yola çıkarak herkes için böyle diyemezsin🙂 İş hayatı tembellere zordur.
 
Sürekli aynı yerde ve aynı işi yapıyorsan bir yerden sonra kafa çatlıyor, benim için böyle. Tabii tembellik, aldığın paraya göre değişir bence ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii tembellik, aldığın paraya göre değişir bence ;)
En sevmediğim insan tipi. Az para alıyorsun diye işten kaytarırsınız hemen. Size o işi veren kişi, o ücret karşılığında sizden o işi yapmanızı bekliyor yan gelip yatmanızı, tuvalette yarım saat sigara içmenizi değil. Bir işi ya yap ya da hiç yapma.
 
Market işinde 2 ay çalıştım. Kaç kere söylenen saatte evde oldun dersen hatırlamıyorum o derece. Sayım olur, mesai bitiminden sonra onla uğraşırsın. Sayım günü olduğu an yani işi bırakmak istiyorsun. O kadar uğraştırıcı bir iş ki yap yap bitmiyor. Kasada açık çıkar onla uğraşırsın. Marketi kapatacaksın, bir saat temizlikle uğraşırsın. Marketi açacaksan daha erken gidip her şeyi ayarlaman gerekir. Tarihi geçmiş ürünleri kaldırman gerektiği için onlara bakman lazım. Bir yerden sonra artık çok can sıkıcı oluyor. 12 saatten fazla çalıştığım günleri biliyorum. Eline ne geçiyor dersen hiçbir şey. İnsanlarla uğraşmak ise çok farklı. Adamın biri geliyor bu niye böyle, bu neden şöyle deyip duruyor. O sırada farklı işin olmasına rağmen onla uğraşmak zorundasın ve bazıları laftan da anlamıyor. İnsanın küfür edip gidesi geliyor da bir şey diyemiyorsun. Ha bir de işin olmadığı halde yapmak zorunda olduğun şeyler var. Örneğin içeri malları almak gibi genelde bunu yapmıyorsun ama bazen yapmak durumunda kalıyorsun veya paletler sığmıyor diye paleti kesmek gibi. Yani kölesin. Her işi yapmak zorundasın.

Fakat çalış ya birkaç aydan bir şey olmaz merak etme. En azından ortamı görürsün. İnsanlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu görürsün.

Benim tavsiyem berberde çalışman. Hem temiz ortam, hem iş öğrenirsin. Belki markete göre daha az para kazanabilirsin ama en azından temiz ve biraz daha rahat işin olur.
 
Okul bitsin diye gün saydığım zamanlardan sonra işe başlayınca, okul açılsa kütüphanede sabahlasam demeye başladım.

Mühendislik için konuşayım. Ben saf akademide kalmayı sevmiyorum. Seneye doktoraya başlayacağım. Ama bir yandan işime devam edeceğim. Çünkü mühendislik, öğrenilen teorik bilgilerin üzerine bir şey inşa ettiğin zaman değerli. Veritabanında normalizasyon yapacaksın diyelim. Nasıl normalizasyon yapacağını öğrendin. Onu veritabanına uygularsan değerli olur. Şahsen benim yaptığım çok ileri düzey çalışmalarda cache-friendly kodlar yazdığım oluyor.

İnan bana her şeyin zorluğu var. Ama başarı geldikçe motive oluyorsun. Okul da böyle iş hayatı da. Üniversitede yazın çalışmak güzel bir tecrübe olur. Belki mesleğin üzerine staj ayarlarsın.
 
2 hafta önce işten atılmış biri olarak anlatayım sana istersen günde yaklaşık 12 saat çalışıyordum servis ve yemek hariç aldığım para 2800 TL idi ve mesai paralarımızı istediğimiz ve bu konuda direttiğimiz için 13 kişilik ekip işten atıldık yani sana diyeceğim sevdiğin iş falan hikaye bana göre bence en önemlisi verdiğin emeğin karşılığını almak ve yarın işten atılırmıyım korkun olmaması
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı