İş hayatında kazancınız nedir?

Ailemin arsa, tarla işlettiği bir şirkette yönetim kurulundayım (bizden önce dedemdeydi, kendisi vefat etti iş bize kaldı, bende bu işte son 1 yıldır çalışıyorum) 1 dükkan kirası, 1 ev kirası alıyorum. Ana iş olarak yönetim kurulunu gösterebilirim fakat kendi çevreme arada yazılım bilgimi satıyorum (Swift, veri tabanları). Son olarak son 5 yıldır Yurt dışı + kripto borsalarında al sat yapıyorum orta vadeli. Aslında bist üzerinde de al sat yapıyordum geçtiğimiz yıla kadar fakat koskoca borsa aynı shitcoinler gibi adam silkeleme moduna girince benim gibi orta vadeye oynayanlara fazla risk teşkil etmeye başladı, bende tüm hisselerimi satıp tamamen kapattım o sayfayı.

Bilirsiniz ki dünya üzerindeki tüm ekonomiler küçülmeye gittiğinden borsa tarafında işler pek de iyi gitmedi ve kar oranım çok düştü yıllık bazda (aylık bazda tabi ki zarar çoğu ay, son zamanlarda ufak toparlanmalar oldu). Bundan dolayı maaşa burayı ve ara sıra gelir getiren yazılım tecrübemi yazmayacağım net gelir açısından.

Şirketin her 6 ay için yakalaması gereken bir karlılık oranı var, bu oranın üzerine ne kadar çıkılırsa ondan %1'lik pay alıyorum, arada babam kendi ateşliyor vs. fakat onun dışında net maaş 50k+

Dükkan Ankara'da, ev ise İstanbul'da. İkisi ortalama 40 civarı bırakıyor.

1 Yıl önceki girdilerimi falan görmüşseniz, normalde tası tarağı toplayıp yurtdışına çıkmayı düşünüyordum, baba mesleğini orda devam ettiricektim fakat işler tam da istediğim gibi gitmedi (ailevi mevzular, şirkette babamdan sonra en sert denetleyici olmam ve babamın başkasına güvenememesi vs vs) ondan dolayı bir kaç yıl erteledim bu işi hem daha çok para biriktiririm diye. Kendim ailemin olmadığı fakat aileme ait olan farklı bir evde yaşıyorum şuan, faturalar, gıda gideri vs ailem tarafından karşılanıyor bundan çok para harcamıyorum biriktirmesi de kolay oluyor. Şu sıralar buralardayım yani.

Eğer bir gün gideceksem arkamda belirsizlik bırakmak istemiyorum, her şey rayına otursun Türkiye'de kurumsal olarak bir sorunumuz olmasın ki sonradan tüm düzenimi orada öylece bırakıp geri gelmek zorunda kalmayayım.

Diyeceksiniz niye bu kadar uzattın? Çünkü aslında iş hayatımın genel durumunu son 2 yıldır malum yeşil sözlük üzerinde yazıyordum fakat ortam eskisi gibi tat vermeyince kapattım orayı ordan sonra da en çok takıldığım topluluk burasıydı. Kısmet buraymış bundan sonra bu tarz konulara yazarız artık :D.
90K+ gelirin vardır ama hala beleş çekilişe katılırsın. Kolpa gibi geldi bana şahsen yazdıkların. Ya da açgözlüsün biraz. :D

IMG_20220809_133134.jpg
 
Birçok iş yapıyorum ben aslında ancak ana işim video editörlüğü. Oradan aylık gelirim çok değişken oluyor. Ortalama 1.500-8.000 TL arası geziyor, biraz da nasıl çalıştığına bağlı. 2-3 adette Instagram sayfam var oralardan da toplam aylık 3 ila 4 bin arası değişken para geliyor. Bir de oyunlarda oyun içi para satıyorum. Günlük oynadığım ve kastığım paraya göre bu da çok ama çok değişken. Oradan da aylık 1 ila 4 bin arası para geliyor. Kısacası bir gün internetim giderse işsiz kalıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı