İş kendimizde bitiyor ise neden iyi bir üniversite okumalıyız?

DoNeTLA

Kilopat
Katılım
8 Haziran 2017
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi bir üniversite okumak yerine kendimizi geliştirsek daha fazla verim(doğru kelime bu mu pek emin değil ama) elde etmez miyiz?
(Şu an 12.sınıfım ve ortalama bir sonuç yapacakmışım gibi duruyor ve yazılım alanında ilermek istiyorum)
Edit: Başlık"iş kendimizde bitiyor ise neden iyi bir üniversite okumalıyız" olmalı yanlışlıkla gönderdim.
 
Son düzenleme:
İyi bir üniversite kendini geliştirmeni kolaylaştırır, sana kaynaklar sunar. İyi bir üniversite sana fırsatlar sunar. İyi bir üniversite sana kefil olur. Sen Şırnak'tan mezun olsan iş verenler şüpheyle yaklaşırlar, tecrübeni sorarlar, geçmiş başarılarını sorarlar ama İTÜ'den mezun olsan o üniversitenin ismi senin dolu adam olduğunu gösterir.

Üniversite tek başına yetmez, azim de. İkisi birden olmalı. Şimdi otur dersine çalış, soru çöz. Üniversitede kendini yazılımda geliştirmen için tonla zamanın ve fırsatın olacak. Otur YKS'ye çalış, yapabileceğin en iyi şey şu anda bu.
 
Eğer başka sınırlar içinde olsaydık bu soru anlamsızlaşırdı ancak içinde bulunduğumuz durum ve konumda ne yazık ki sınava girenlerin sadece %1'inin ulaşabildiği bahsi geçen üniversiteler çok kıymetli hale geliyor. Ya geriye kalanlar ? Benim gibi heba olacaklar galiba. Sonuç olarak iyi bir üniversite hayat standartlarıyla doğru orantılı ve bu sadece bizim için değil tüm dünya için. Yakınılan durum ise iyi üniversiteler dışındaki insanlar Türkiye dışında perfect hayat yaşayabilirken Türkiye'de bu mümkün olmuyor.
 

Geri
Yukarı