Işık sızması normal mi?

lionex35

Picopat
Daha fazla  
Sağ üstte bir sızma var ancak telefonda daha çok gözüküyor, normalde bu kadar belli olmuyor. IPS ekran monitörüm var sıkıntı yaratır mı?

IMG_20250216_021658.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal ama her monitörde farklı seviyede oluyor, bazen rahatsız edici seviyede fazla da olabiliyor. Şu an kullandığım 2 IPS monitörde IPS glow haricinde herhangi bir yerinden sabit ışık sızması yok.

Normal. Benim monitörüm IPS olmasına rağmen OLED ile yarışacak seviyede ışık sızması var, biraz şans işi aynı modelde olsa iki farklı monitörün ışık sızma seviyesi farklı olabiliyor.

IPS panellerde nedenini anlamadığım "bana kaderimin bir oyunumu bu" dedirtecek cinsten, bazılarında oldukça minimal bazılarında sanki kenarda ikinci bir güneş doğuyormuşçasına insanı deli eden normalleşmiş bir durum.

İade edebiliyorsanız iade edin hocam. Şunlara normal demeyi kesmemiz lazım artık. 2013' ten kalma TN panel laptopta olmuyor ama çok daha yeni çıkmış bir monitörde böyle bir sorun oluyorsa hiç de normal karşılanmamalı. Benim de 180 Hz Gigabyte marka IPS bir monitörüm vardı hiç de böyle bir ışık sızması ile karşılaşmamıştım. Teknoloji o kadar gelişti fakat üreticiler fabrikadan böyle ürünlerin çıkıp satılmasını normal karşılıyor komik bir durum. Sizde IPS glow sorunu da var gibi.

Geri
Yukarı