Isınan Windforce kartlara çözüm!

Makaleler
12
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar. İnternette biraz araştırdım. Windforce ekrankartı kullanan arkadaşlar ekrankartı ısınmasına rağmen fanların yavaş dönmesinden şikayetçiymiş. Ekrankartı 70 dereceye çıkana kadar fanlar "aman varsın dönsün dünya" dermiş gibi rahat çalışıyormuş (Bir sorun teşkil etmiyor ama hoş değil).Bende bu saçmalıktan müzdarip oldum. Fakat Gigabyte'nin sunduğu guru II yazılımı sayesinde bu sorundan kurtuldum ve benim gibi bu sorunu yaşayan ve çözüm arayan arkadaşlara yardım için bunu paylaşmak istedim. (Not: Gigabyte Gtx 770'in max. çalışma sıcalığı 88 derecedir. İşlevden çıkıp yanma sıcaklığı 104 derecedir.)
lYA30l.png

Resimde de görüldüğü gibi ekrankartı 72-73 dereceyi asla geçmeden CryEngine gibi üstün grafik motoru ile tasarlanmış Enemy Front'u 72-74 derecede ultra ayarlarda oynatabiliyor. Guru II ile ayarlama yapmadan önce 81 dereceyi rahat görüyorum. Ayrıca boşta 45-50 derecede çalışırken artık 40 derecede çalışıyor. Benim gibi Windforce fanlarının tembelliğinden şikayetçi olanlar bu yöntemi deneyebilir. Ayrıca Crysis 3'de ultra ayarlarda max. çalışma sıcaklığı 71 derece. Umarım benim gibi bu sorunu yaşayan insanlara çözüm olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı