İşkur ""bu ilan için gerekli şartları taşımadığınız için başvuru yapamazsınız" hatası

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar.
Harita mühendisliği okumuş bitirmiş bulunmaktayım.
İşsizim :D.
İşkurdan başvuru yapmaya çalışıyorum veya kayıt olmaya çalışıyorum.
Bir hata veriyor. Hata şu şekilde;
"Bu ilan için gerekli şartları taşımadığınız için başvuru yapamazsınız."
Hemen altında da;
"Eski Hükümlü/TMY kişisel durum bilgisi eleştirilemedi"
Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar merhabalar.
Harita mühendisliği okumuş bitirmiş bulunmaktayım.
İşsizim :D.
İşkurdan başvuru yapmaya çalışıyorum veya kayıt olmaya çalışıyorum.
Bir hata veriyor. Hata şu şekilde;
"Bu ilan için gerekli şartları taşımadığınız için başvuru yapamazsınız."
Hemen altında da;
"Eski Hükümlü/TMY kişisel durum bilgisi eleştirilemedi"
Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Sadece eski hükümlü / engelli / terörle mücadele kapsamından yararlananlar için iş başvuruları açılıyor. Başvurduğunuz ilan muhtemelen öyle bir ilan ve bu kapsama girmediğiniz için başvuramıyor olabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgiyi İşkur'u arayarak öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.

Başvuru yaptığınız zaman cinsiyet, meslek, yaş ve eğitim bilgilerinin ilanda aranan kriterler ile uyumlu olması gerekiyor.
Engelli ve hükümlü ilanlarında da aynı eşleşme gerekiyor

Başvurduğum meslek harita mühendisliği Kayseri ve Kütahya?

@rXAi diyor ki: Eğer hapise girip çıkmadıysan, engelli değilsen ve terörle mücadelede yaralanmadıysan bu ilana başvuru yapamazsın. İlanın lokasyonu, ne olduğunun önemi yok yukarıda söylenen şartları taşıyor musun?

@rXAi diyor ki: Eğer hapise girip çıkmadıysan, engelli değilsen ve terörle mücadelede yaralanmadıysan bu ilana başvuru yapamazsın. İlanın lokasyonu, ne olduğunun önemi yok yukarıda söylenen şartları taşıyor musun?

O nasıl işmiş peki anladım teşekkürler.

Aynen bunu diyorum. Bu vasıfları taşıyan insanlar iş bulma konusunda diğer insanlara nazaran daha fazla zorluk çektikleri için İşkur sadece bu vasıfları taşıyan insanlar için ilanlar yayınlar. Başvuru yapılan ilan bunlardan biri olabilir. Tabi bazen hatalarda olabiliyor, o yüzden İşkur'u aramak ya da şahsen ziyaret etmeniz daha doğru olacaktır.

O nasıl işmiş peki anladım teşekkürler.

Aynen bunu diyorum. Bu vasıfları taşıyan insanlar iş bulma konusunda diğer insanlara nazaran daha fazla zorluk çektikleri için işkur sadece bu vasıfları taşıyan insanlar için ilanlar yayınlar. Başvuru yapılan ilan bunlardan biri olabilir. Tabi bazen hatalarda olabiliyor, o yüzden işkur'u aramak ya da şahsen ziyaret etmeniz daha doğru olacaktır.

Ayrıca bazı kanunlar belli bir kişiden fazla çalışanı olan yerlerde engelli çalıştırma zorunluluğu tutuyor, mesela 50 kişinin çalıştığı bir kurumda 1 tane engelli vatandaşımızın çalışması mecburi. Bu yüzden iş veren gelip İşkura'a "benim 50 çalışanım var 1 tane engelli vatandaşımıza iş vermem gerekiyor ama bu kritere uygun birini bulamadım" diyor İşkur da ilan verip uygun kriterde çalışan arıyor.

1608556834847.png

Bu eski bir resim ama örnek olsun diye attım(oranlar, cezalar vs. değişmiş olabilir). Görüldüğü gibi işveren yeterli sayıda engelli veya eski hükümlü çalıştırmazsa ceza alıyor. Yani sadece vatandaşa kolaylık olsun diye değil aynı zamanda işverene kolaylık olsun diye açılmış ilanlar :).

Ayrıca bazı kanunlar belli bir kişiden fazla çalışanı olan yerlerde engelli çalıştırma zorunluluğu tutuyor, mesela 50 kişinin çalıştığı bir kurumda 1 tane engelli vatandaşımızın çalışması mecburi. Bu yüzden iş veren gelip işkura'a "benim 50 çalışanım var 1 tane engelli vatandaşımıza iş vermem gerekiyor ama bu kritere uygun birini bulamadım" diyor işkur da ilan verip uygun kriterde çalışan arıyor.

Eki Görüntüle 793189

Bu eski bir resim ama örnek olsun diye attım(oranlar, cezalar vs. değişmiş olabilir). Görüldüğü gibi işveren yeterli sayıda engelli veya eski hükümlü çalıştırmazsa ceza alıyor. Yani sadece vatandaşa kolaylık olsun diye değil aynı zamanda işverene kolaylık olsun diye açılmış ilanlar :).

Teşekkür ederim :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı