İslam evrim ile ne boyutta çelişir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TakatimKalmadı

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2021
Mesajlar
1.130
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İslam evrimin tamamını değil sadece 2 maddesini reddeder. Birincisi insanların da diğer canlılarla ortak bir atadan gelmesi yani başka bir türden evrimleşerek insan haline ulaşmış olması, ikincisi ise şu anda gözlemleyebildiğimiz değişimin insanı insan olmaktan çıkacağı maddeleridir. Evrimin diğer maddeleriyle çelişmez.

1) İnsanların diğer canlılarla ortak bir atadan gelmesi yani başka bir türden evrimleşerek insan haline ulaşmış olması.

2) Şu anda gözlemleyebildiğimiz değişimin insanı insan olmaktan çıkaracak olması.

Konuları dışında İslam'ın evrimle çeliştiği yerleri kanıtıyla beraber söyleyebilir misiniz?
 
Çelişmez.
Kur'an-ı Kerim'in hiç bir ayetinde Hz.Adem'in ilk insan olduğu yazmaz. Kuran'da TANRI'nın Hz. Adem'i seçtiği yazar yani Hz. Adem önce insanlar vardı ve Yüce Tanrı, Hz. Adem'i peygamber olarak seçti. Yani Kuran'a göre de ilk insan yoktur bilime görede.
Kuran'da süreçle yaratılış vardır ve bu yüzden evrim islam ile çelişmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Islam'i bilmem ama genel olarak "her seyi yaratan tanri" konsepti ile celisiyor.

Her canlinin tek tek bir yaratici tarafindan dizayn edilip piyasaya suruldugune inaniyor bazisi. Bu inanis tek hucreli ve virus evriminde tokezliyor. ( Covid'i kim yaratti? Her sene grip virusu mu yaratiyor? )

Evrim ise bu akilli yaratici kavramini bitirip canlilarin birbirlerinden tureyebildiklerini iddia ettigi icin problem olusuyor.

Ancak son 20 seneye bakarsaniz "Evrim yalandir" noktasindan "mikro evrim olabilir ama makro olamaz" noktasina evrildi dindar arkadaslar. Yakinda bir kac update gecip evrimin kendi kutsal metinlerinde yer aldigini iddia edecek seviyeye gelirler. Cunku belki evrimi de yaratici yaratmistir. Biraz kivirarak evrimi din ile compatible sekle sokabilirler, daha once basarmadiklari sey degil.
 
Updateler bize arastirma ile geliyor zaten, zamaninda guncelliyorum kendimi. Sana da tavsiye ederim hocam, hakarete getirmeye calisma isi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı