İslam ülkeleri neden geri kaldı ve gelişmiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Din adı altında insanları kafalarına göre yönettikleri için. İnsanları kendilerine itaat edecek, ne derlerse yapacak bir şekle soktular. Bu da günümüze kadar geldi. Arap ülkelerinin bir çoğunda petrol gibi değerli bir madde var ama kullanamıyorlar. Bu ülkeleri direkt süper güç yapsan yine bir şekilde başkalarının emri altına girerler.
 
Dinin dogmasından kurtulamadıkları için. Avrupa, batı medeniyeti bu esir bırakan şeyden 300 yıl önce falan tamamen kurtuldu. Bana göre en temel sebeplerden biri budur fakat birçok farklı meydana gelen olay sonucu ortaya çıkan etmenlerde etki etmiştir. Moğol belasının İslam'ın altın çağında bilgi birikimi olan kütüphaneleri yakması, Gazali denen lanet herifin İslam dünyasında bilim anlayışının gelişmesini engelleyecek düşünceler ortaya atması, ve eğitime gerekli önemin verilmemesi gibi. Ek olarak maalesef doğuda insanlar "birey" olamadı hiçbir zaman. Her zaman bir biatçılık güdüsü ile hareket ettiler. Bu "birey" olmak Avrupa'da harika şekilde oturdu. Oturup düşünsek daha fazla sebep sayarız ama bana göre bunlar ilk akla gelmesi gereken şeyler. İslam coğrafyasının gelişmek için bir "rönesansa" ihtiyacı var.
 
Aklıma bu geldi :D.
celal-sengor_1757628.jpg
 
İran gelismemis mi?
 
Ben gittim bir de siz gidin bakin ne kadar gelismis. Her şey ordu degil. İran'da bu kadar petrol olmasa icecek sulari bile olmazdi bazi yerlerde hala yok ama neyse.
Ne gordun baska anlatsana. Okuyalim.
 
Okumak okumak okumak. İnandıkları kitabı doğru dürüst okumazlar, halbuki inen ilk ayetleri okusalar yeterli yine. Nereden çıktığı belli olmayan hacı hocalara inanırlar. Sanki peygambermiş gibi. Dinde aslında birçok şey açık , ama insanların inancını kullanmak çok kolay.
 
Bunu anlamak için Avrupa'daki kilise gücünün yıkılması konusuna göz atmak lazım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı