İslam'da duaların etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Uzun uzun yazmışsınız, elinize sağlık. Yani ne bileyim insanın içinden gelmedikten sonra zor zoruna ibadet falan etmek saçma olmaz mı? Allah bizim gibiler için ne diyor? Kısıtlanmayı pek sevmem ama İslam günümüz için çok kısıtlayıcı.
Kısıtlayıcılık asla yok. Örneğin amacın cinsellikse eğer sana evlen diyor. Eliyle nikahlanmak deyimi var ondan uzak dur diyor. Eğer evlenmeye imkanın yoksa zinadan uzak durmak için de oruç tutmanı emrediyor çünkü insan oruçken aklına o duygular gelmiyor. Yada zinaya düşeceğini anladığın anda kendini tatmin etmenin vacip olduğunu söylüyor. Yada sana binbir çeşit yiyeceği içeceği helal kılmış. Baktığın zaman helal olanlar haramlardan kat be kat fazla.
 
Öğretmenin sevdiği öğrencilere sınavda yardım etmesi gibi. Hem Allah bizi sınamak için yarattı, mükafatını da ahirette alıcaz deniyor hem de Allahtan dua, ibadet vs. yaptı diye fani hayatta karşılık bekleniyor. İnanç kendi içinde çelişiyor. Güneşe dahi dua etsen gerçekleşme olasılığı yüzde ellidir. Küçükken hep kocaman oyuncak kamyonet için dua ederdim Allah'a, kadir gecesi vs ama gerçekleşmedi. Babama söylesem alabilirdi ama bana dayatılan Tanrıdan istediğim için bir sonuca ulaşmadı.
 
Her inançta dua çok güçlüdür. Semavi dinler dua der. Spiritüeller enerji der. Kimisi niyet der. Kimisi Secret der. Aslında hepsi aynı:)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı