Bilgisayarım bir işlem yaparken veya oyun oynarken donabiliyor. Yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Donduğu zaman hoparlörden dırrr diye ses geliyor ve bazen donma geçiyor. Bu aralarda saniyelik donmalar olabiliyor. Sizce nedeni nedir? Nasıl çözebilirim?
Adam doğru söylüyor. Eğer Anakart üzerinde yanlış yere takmışsa CPU soğutucu güç girişini bu kısa devreye neden olur ve sistem yeniden başlatır kendi kendini.
En son ne zaman format attın ? Uzun bir süre geçtiyse virüs de olabilir, sistem kaynaklarını arkaplan da değiştirerek performansa düşüşe sebebiyet verebiliyor. Bugün antivirüs yazılımları bile oyunlarda ki performansı etkiliyor ama sanıyorum ki senin eski bir bilgisayarın var ya da virüsler cirit atıyor bilgisayarında.
En son ne zaman format attın ? Uzun bir süre geçtiyse virüs de olabilir, sistem kaynaklarını arkaplan da değiştirerek performansa düşüşe sebebiyet verebiliyor. Bugün antivirüs yazılımları bile oyunlarda ki performansı etkiliyor ama sanıyorum ki senin eski bir bilgisayarın var ya da virüsler cirit atıyor bilgisayarında.
Düzenli olarak tarama yapıyorum. En son 2 ay önce format atmıştım. Windows 8.1 attım. Bilgisayarım 2014 yılında toplandı. O zamanlar Gta5 gibi oyunlarda yüksek ayar alabiliyordum. Şimdk ise basit bir oyunda bile ekran kartı fanım çok ses yapıyor performans alamıyorum.