İşlemci 3.3v kanalını mı kullanır?

ibobaba

Hectopat
İşlemcimin TDP değeri 95v olarak gözüküyor.
Ekran kartım ise 400 watt PSU öneriyor.
Şimdi genelde 12v kanalını önemseriz biz PSU da.
Benim PSU 12v kanalına 200 watt veriyor. Diğer 3.3v ve 5v kanalları ne işe yarıyor peki?
Ram için falan diyeceksiniz fakat ben bazı forumlarda işlemcinin 3.3v kanalını, bazıları 5v kanalını, bazıları ise 12v kanalını kullandığını söylüyor?
Bir türlü anlamadım gitti.

Ekran kartı, işlemci, RAM, HDD hangi güç kanallarını kullanıyor bilen varsa aydınlatırsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim PSU 12v kanalına 200 watt veriyor. Diğer 3.3v ve 5v kanalları ne işe yarıyor peki?
Ram için falan diyeceksiniz fakat ben bazı forumlarda işlemcinin 3.3v kanalını, bazıları 5v kanalını, bazıları ise 12v kanalını kullandığını söylüyor?

Ekran kartı, işlemci, RAM, HDD hangi güç kanallarını kullanıyor bilen varsa aydınlatırsa çok sevinirim.
RAM ve CPU anakarta bağlanan kablo ile beslenmiyor mu? Anakartta sadece CPU_FAN bağlantısı var diye biliyorum.

Anakartın sol üstünde bulunup, PSU'dan çıkan 4+4 pinlik kolun bağlandığı soket +12 volttur, fakat tek bir voltaj çıkışına bakarak hesaplamaya çalışmak da pek doğru değil. Ekran kartı modelin söyleyip, PSU'nun üzerinde bulunan tablonun fotoğrafını atarsan yardımcı oluruz.

Son düzenleme:
5 volt çıkıştan USB, SSD ve harddiskler beslenir. 3,3 volt daha çok ledler ve diğer yongalar için. Anakarta bağlanan 24 pinlik kablolar hem 5v hem 3,3 hem de 12v luk güç kablolarını içerir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı