İşlemci boşta 100 derecelerde çalışıyor

endelos47

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
2X Kingston KHX2400C15D4/8G
SSD veya HDD modeli
Kingston SA2000MB1000G
Ekran kartı
NVİDİA GeForce GTX 1050 Tİ
Anakart
Asus Rog Strix h270f
İşlemci
İntel Core İ7-7700
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim bu CPU neden boşta 90-100 derecelerde?
5-6 sene önce stok soğutucumu bir arkadaşım bozmuştu ve kendisinde olan eski soğutucuyu vermişti bana. O günden sonra boşta ortalama 30 derecelerde olan bilgisayarım ortalama 45 derecelere çıkmıştı. Daha bilgisayarı açmadan başlangıçta BIOS'a girdiğimde ise sıcaklık 60 derecelerde gözüküyordu şu sıralarda masaüstünde boşta 50-60 derecelerde gezmeye başlayınca kasayı temizledim ama hiçbir şeyi bozmadım. İki sene önceden sürdüğüm termal macunun kalıntıları vardı onu temizledim dün gece. Yani şu anda herhangi bir macun sürülü değil bugün sipariş vereceğim. Ama bir baktım ki şimdi de 100 derecelerde çalışıyor ben nasıl yıllar öncesi gibi 30 derecelere düşürürüm?

Dosya Ekleri

• cpu sıcaklıgı.PNG
    cpu sıcaklıgı.PNG
    77,5 KB · Görüntüleme: 28
@endelos47 o soğutucunun işlevini yerine getirebilmesini direkt macun sağlıyor ısıyı ileterek. 30 dereceyi tekrar görürsünüz muhtemelen.

Teşekkür ederim ama önceden arkadaşım stok soğutucumu bozunca kendi elindekini taktıktan sonra yine macun sürmüştük ona rağmen boşta 30 derecelerde olan sıcaklık boşta 45 derecelere çıkmıştı bunun sebebi nedir?

Ben şimdi buna macun sürsem 30 derecelere kadar düşer mi ki bir macun ne kadar etkileyebilir maksimum?
70 dereceye kadar etkileyebilir çünkü şuan hiç yok, soğutucu ile işlemci arasındaki teması sağlıyor.

Teşekkür ederim ama önceden arkadaşım stok soğutucumu bozunca kendi elindekini taktıktan sonra yine macun sürmüştük ona rağmen boşta 30 derecelerde olan sıcaklık boşta 45 derecelere çıkmıştı bunun sebebi nedir?
Soğutucunun kalitesi, termal macun kalitesi, düzgün montaj yapılmaması vs, hepsi bunun sebebi olabilir.

Macunun kalitesinden ya da sürülme şeklinden kaynaklanıyor olabilir. Düzgün yeterli sürüldüğünde aynı dereceleri alırsınız soğutucuda bir sorun olmadığı sürece.

Çok teşekkür ederim. Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm 5 X 6mm soğutucu sipariş etmeyi düşünüyorum yanında macunda geliyormuş sizce alınır mı?

Çok teşekkür ederim. Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm 5 X 6mm soğutucu sipariş etmeyi düşünüyorum yanında macunda geliyormuş sizce alınır mı?
7. nesil zaten rahat soğutur onu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı