İşlemci Çekirdek Sayısı mı Daha Önemli, Ekran Kartı VRAM Miktarı mı?

Anladığım kadarıyla 2 seçim arasında kalmışsın. :) Hangisinin daha önemli olduğu sana kalmış. 2 parçanın da birbiriyle alakası yok. Oyunlar için ekran kartının VRAM miktarı önemlidir tabi ki. Render işlemleri ve SSD performansı için CPU önemlidir. Ayrıca oyunlarda CPU çekirdek performansının çok etkisi yok. Fiziksel 4 çekirdekli işlemcimde Far Cry 5 oyununda yaptığımız testlerde çekirdek kullanımlarının %40, %50 civarı olduğunu görmüştük. Resimleri silmeseydim yüklerdim. SSD rastgele okuma-yazma, erişim ve tepki süresinde CPU %100 etkili.

Fiyatları önemli. Ryzen 1600'ü kaç TL'ye buldun? Şahsen ben olsam RX 570+Ryzen 3600 alırdım.
650 tl ye
Bu iki seçim arasından ben tartışmasız R5 1600'lü olanı tercih ederdim. 4 GB VRAM RX 580 için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
kasayı 2 3 yıl kullanmayı planlıyorum 4gb vram yetermi
Anladığım kadarıyla 2 seçim arasında kalmışsın. :) Hangisinin daha önemli olduğu sana kalmış. 2 parçanın da birbiriyle alakası yok. Oyunlar için ekran kartının VRAM miktarı önemlidir tabi ki. Render işlemleri ve SSD performansı için CPU önemlidir. Ayrıca oyunlarda CPU çekirdek performansının çok etkisi yok. Fiziksel 4 çekirdekli işlemcimde Far Cry 5 oyununda yaptığımız testlerde çekirdek kullanımlarının %40, %50 civarı olduğunu görmüştük. Resimleri silmeseydim yüklerdim. SSD rastgele okuma-yazma, erişim ve tepki süresinde CPU %100 etkili.
sadece oyun render gram umrumda değil hocam

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı