İşlemci darboğaz´ını nasıl engellerim?

NazDrpvya

Hectopat
Daha fazla  
merhaba ekran kartım işlemcime göre iyi ve oyunlarda darboğaz oluyor ve FPS düşmesi yiyorum. Ekran kartı %50-60'larda işlemci %100'de bazı konularda downclock yapınca azıcık düzeldi diyorlar doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi yazın. Mobilden girince imza gözükmüyor.

Ama mesajlarında Core2 Duo çift çekirdek demişsin. Anakart uygunsa Core2 Quad işlemci upgrade yapmak çok rahatlatır.

Merhaba, şu konuma bir göz atabilirsiniz:

Dostum bu konu bir işe yaramaz ekran kartım iyi işlemcim kötü bu durumda ekran kartına yük bindirmek gerekmezmi.
@NazDrpvya Tüm sistemini yazarak.
dostum sistemimi yazdım cevap bekliyorum

Dostum bu konu bir işe yaramaz ekran kartım iyi işlemcim kötü bu durumda ekran kartına yük bindirmek gerekmezmi.

dostum sistemimi yazdım cevap bekliyorum
Konuyu okudunuz mu? Hiç sanmıyorum okuduğunuzu. İşlemci yükünü hafifletecek grafik ayarları yazıyor orada. Sizin dediğiniz ne peki? "Ekran kartım iyi, işlemcim kötü." Farklı bir şey mi yazıyor orada? Konuda sizin istediğiniz şeyin çözümü yazıyor zaten ama görünen o ki okumaya bile tenezzül etmemişsiniz, bir de gelmiş yardım istiyorsunuz. Ekran kartına yük bindirseniz bile işlemciniz dar boğaz yapmaya devam edecek ama üstteki konuda bahsi geçen grafik ayarlarına dikkat edip o ayarları biraz biraz düşürürseniz işlemci darboğazı yaşamayacaksınız. Lütfen yardımınıza el uzatanlara karşı biraz daha itimat gösterin.

Son düzenleme:
Windows 10 Pro 64 Bit.
Intel Pentium E6600 Dual Core 3.06 3.07 GHz
MSI AMD Radeon R7 240 2 GB.
6 GB RAM.
SanDisk 240GB SSD.

Anakart: Foxconn G41MXE/G41MXE-K.
İşlemci darboğazını azaltmanın en iyi yolu, en başta, ekran kartını besleyemeyecek kadar düşük işlemci kullanmak.

Senin anakartın Core2 Quad destekliyor. Core2 Quad işlemci al, tak. Benim de işlemcim Core2 Quad, RX 460'ı besleyebiliyor. GTA 5 gibi işlemci sevici oyunlarda belli bir miktar darboğaz olacak ama ben genelde ETS, CS:GO, LOL, Unturned, Cities Skylines gibi basit oyunlar oynadığım için pek kasmıyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…