İşlemci darboğaz

Batu Han

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar . Benim aklımda bir soru var. Şimdi atıyorum piyasadaki en iyi ekran kartlarından biri olan gtx 690 onunla beraber atıyorum amd athlon x2 270 3.4 ghz şimdi ekran kartı bu işlemciye darboğaz yapar diyorlar ama işlemci eski olmasına karşın saat hızı 3.4 ghz gtx690'nı çalıştırması lazım değil mi? Vereceğiniz Cevaplar için şimdiden Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay şu. Atıyorum FarCry 3'ü full grafiklerde oynatmak istiyorsunuz. Ekrankartınız yeterli fakat işlemci yeterli değil. İşlemci verileri ekrankartına gönderir ve işlemci göndermesi gerektiği kadar veri gönderemesse ekrankartıda ne kadar veri alıyorsa o kadarlık performans verir. Yani şöyle düşün. Doldurulması gereken 10 ton kum var(Kum=oyun) ve sizinde 20 ton taşıyabilecek kamyonunuz(Kamyon=Ekrankartı) var. Fakat bu kamyonu büyük bir kepçe(Kepçe=İşlemci) yerine ellerinizi(Eller=Zayıf işlemci) kullanarak doldurmaya çalışırsanız o kamyondan verim alamassınız.

Olay şu. Atıyorum FarCry 3'ü full grafiklerde oynatmak istiyorsunuz. Ekrankartınız yeterli fakat işlemci yeterli değil. İşlemci verileri ekrankartına gönderir ve işlemci göndermesi gerektiği kadar veri gönderemesse ekrankartıda ne kadar veri alıyorsa o kadarlık performans verir. Yani şöyle düşün. Doldurulması gereken 10 ton kum var(Kum=oyun) ve sizinde 20 ton taşıyabilecek kamyonunuz(Kamyon=Ekrankartı) var. Fakat bu kamyonu büyük bir kepçe(Kepçe=İşlemci) yerine ellerinizi(Eller=Zayıf işlemci) kullanarak doldurmaya çalışırsanız o kamyondan verim alamassınız.
Adam Matematik problemi gibi açıklamış. :D

Peki işlemci alırken gtx 690a göre olduğunu yani o tür ekran kartlarını çalıştıracağını nasıl anlayacağız?

Peki işlemci alırken gtx 690a göre olduğunu yani o tür ekran kartlarını çalıştıracağını nasıl anlayacağız?

Yeni nesil işlemcilere yöneleceksiniz elbette. Zaten GTX690 alan bir insan en kaliteli işlemciyi çok rahat alır.

On numara açıklama 
Süper bir anlatım, bilgisi zayıf arkadaşlara bence bu tarz açıklamalar çok yerinde olacaktır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı