İşlemci Darboğazı Nasıl Anlaşılır?

Mamafih

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci darboğaz yapıp yapmadığını uygulamalı değilde kağıt üzerinde anlama şansımız var mı? Demek istedigim i3 bir işlemciye 1080 GTX takar ve test edersek darboğaz olduğunu görürüz Afterburner tarzı programlardan. Merak ettiğim kagıt üzerindeki bilgilerle bir işlemcinin darboğaz yapıp yapmayacağını anlayabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner açıp oyuna gir. Grafik ayarlarını kökle. Oyun içi göstergede GPU Kullanımı düşük kalıyorsa yani %80'lerin altında kalıyorsa darboğaz var demektir.

Kağıt üzerindeki bilgilerden anlaman pek mümkün değil, oyun içi ayarlar da etkiliyor. Örneğin çözünürlüğü düşürdüğün zaman FPS arttığı gibi işlemciye binen yük de artar. Bu da işlemci yetersiz gelirse alabileceğin maksimum kare sayısını alamamana neden olur.

Eyvallah cevaplarınız için ben belki yanlış anlattım kendimi afterburner falan kullan demişiniz o programlari kullanmayi ve darboğazın ne olduğunuda biliyorum çözünürlüğün etkisinide, sadece bunun bir formülü varmı açısından sormuştum. Tüm etkenler göz önüne alındığında bir fikir sahibi olabilir miyiz tarzında birşey demek istedim.

En kötü görev yöneticisinden anlarsın zaten.

Kağıt üzerindeki bilgilerden anlaman pek mümkün değil, oyun içi ayarlar da etkiliyor. Örneğin çözünürlüğü düşürdüğün zaman FPS arttığı gibi işlemciye binen yük de artar. Bu da işlemci yetersiz gelirse alabileceğin maksimum kare sayısını alamamana neden olur?

Hocam benim CPU hep %80 üstü GPU ise hep %50 altı her oyunda sistemim yeterli.
GTX 1650.
i3 10100F sorun nedir sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı