Çözüldü İşlemci değişikliği sonrası PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1ReasoN

Decapat
Katılım
28 Ekim 2018
Mesajlar
59
Çözümler
1
ASUS P5G41T-M lx anakartımda Intel Core 2 Quad Q9500 işlemcim vardı bugün Xeon E5450 slbbm işlemci taktım BIOS'u modlamak için güç tuşuna bastım fanlar kısa süre çalıştı sonra durdu 3-5 saniye sonra tekrar çalışmaya başladılar. Bilgisayar açılışında gelen (tık-çıt benzeri) seste geldi ama öylece kalıyor sadece fanlar dönüyor sistem başlamıyor sonra eski işlemcimi taktım ancak onda da aynı sonucu aldım düzelmedi. Düzeltmek için ne yapmam lazım?
 
Çözüm
YouTube a yükleyip buraya linkini atacağım
Hocam belki sıkıntı olabilir siz izlemeden yazayım 10. saniye civarlarında fanlar durup 2 saniye falan sonra tekrar çalışmaya başlıyor.
Sanırsam kısa devre oluyor. Anakartın ekran kartı varsa harici ekran kartını çıkarıp dahili ekran kartıyla deneyin.
Alıntıdır: Anakartın 4 pin bağlantısında gevşeme olabilir. Ram de sıkıntı olabilir 2 tane ise birer birer takarak çalıştırmayı dene. Güç kaynağında sıkıntı olabilir. Ekran kartı varsa çıkartıp onboard gpu ile çalıştımayı dene. İşlemci aşrı ısınıyor olabilir soğutma sıkıntısı veya işlemci bozulmuş olabilir. Ekstra kart varsa pc de onları çıkartıp dene. Bıos ekranı gelmiyorsa bu dediklerim olabilir. Gelip kapanıyosa soğutma problemi olabilir
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
31
ASUS P5G41T-M lx anakartımda Intel Core 2 Quad Q9500 işlemcim vardı bugün Xeon E5450 slbbm işlemci taktım BIOS'u modlamak için güç tuşuna bastım fanlar kısa süre çalıştı sonra durdu 3-5 saniye sonra tekrar çalışmaya başladılar. Bilgisayar açılışında gelen (tık-çıt benzeri) seste geldi ama öylece kalıyor sadece fanlar dönüyor sistem başlamıyor sonra eski işlemcimi taktım ancak onda da aynı sonucu aldım düzelmedi. Düzeltmek için ne yapmam lazım?

Geçen aynısı başıma gelmişti i5 650 yerine i7 870 taktım görüntü gelmedi. BIOS sıfırlama falan yaptım yine çözülmedi. Ertesi gün ekran kartını takıp HDMI kablosunu ekran kartına taktım. Görüntü geldi çözüldü böylelikle.
 
KS
1ReasoN

1ReasoN

Decapat
Katılım
28 Ekim 2018
Mesajlar
59
Çözümler
1
Pinlere bak yamulma falan var mı? Soğutucun çok sıkı mı? Çok sıktıysan gevşet. Soğutucuyu çıkarıp işlemcinin ısınıp ısınmadığına bak.

Ona özellikle dikkat ettim açılmayınca çıkarıp baktım sadece küçük bir toz zerreciği vardı onu alıp tekrar denedim yine olmadı pinlerde bir sıkıntı yok. Hem fanlı hem fansız çalıştırmayı denedim 2 işlemci de ısınıyor.

Hocam, modlama işlemini eski işlemci ile yapmanız gerekiyor.

Daha önce de Xeon almıştım ama yanlış versiyon almıştım çok ısınıyordu onda önce işlemciyi takıp sonra modlamıştım olmuştu.

Geçen aynısı başıma gelmişti i5 650 yerine i7 870 taktım görüntü gelmedi. BIOS sıfırlama falan yaptım yine çözülmedi. Ertesi gün ekran kartını takıp HDMI kablosunu ekran kartına taktım. Görüntü geldi çözüldü böylelikle.

BIOS pilini çıkarıp takmıştım yine bir şey olmamıştı HDMI kablom yok maalesef VGA var.
Yener hocamın dediğine katılıyorum. Xeon işlemci aldığım zaman da bunu yapmıştım.

Şu an Core 2 Quad takılı açılsa modu yapacağım ama açılmıyor eski anakartlarda mavi ekranda anakartın adı ve yanında başka şeylerde yazan bir görüntü gelirdi o bile gelmiyor.
 
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
31
Ona özellikle dikkat ettim açılmayınca çıkarıp baktım sadece küçük bir toz zerreciği vardı onu alıp tekrar denedim yine olmadı pinlerde bir sıkıntı yok. Hem fanlı hem fansız çalıştırmayı denedim 2 işlemci de ısınıyor.



Daha önce de Xeon almıştım ama yanlış versiyon almıştım çok ısınıyordu onda önce işlemciyi takıp sonra modlamıştım olmuştu.



BIOS pilini çıkarıp takmıştım yine bir şey olmamıştı HDMI kablom yok maalesef VGA var.


Şu an Core 2 Quad takılı açılsa modu yapacağım ama açılmıyor eski anakartlarda mavi ekranda anakartın adı ve yanında başka şeylerde yazan bir görüntü gelirdi o bile gelmiyor.
Hocam bende eski işlemciyi takınca görüntü gelmişti. Yanlış bir şeyler yapmış olabilirsiniz. Bence bir bilgisayarcı ya göstersin.
 

emre.ugur

Picopat
Katılım
12 Aralık 2020
Mesajlar
578
Çözümler
8
Yer
Technopat Merkez
Yaptığım tek şey işlemcileri değiştirmek ve PC açılmayınca BIOS pilini çıkarıp takmak yanlış ne yapmış olabilirim ki.

BIOS pilinden dolayı güç gitmiyor olabilir. Varsa evde bir tartının pilini veya başka bir BIOS pili deneyin. Yoksa da pili çıkarın fişten sökük vaziyette PC'yi bırakın. Fişten sökülü vaziyette geri yerleştirip fişe takıp bekleyin. Sonra yine deneyin.
 
KS
1ReasoN

1ReasoN

Decapat
Katılım
28 Ekim 2018
Mesajlar
59
Çözümler
1
BIOS pilinden dolayı güç gitmiyor olabilir. Varsa evde bir tartının pilini veya başka bir BIOS pili deneyin. Yoksa da pili çıkarın fişten sökük vaziyette PC'yi bırakın. Fişten sökülü vaziyette geri yerleştirip fişe takıp bekleyin. Sonra yine deneyin.

Pili çıkarmadan önce de aynı sıkıntı vardı çıkarıp taktım bir şey değişmemişti pinleri tekrar kontrol edeceğim galiba eğer yine bir şey bulamazsam bilen birine götüreceğim.
Hocam şimdi baktım pinlerde hiçbir şey yok.
@emre.ugur @yener999 @Gerçek bir Waifu
Hocalarım yüklediğim resimde sağ alta bakınca 3 4 adet gölge gözüküyor onlar ne olabilir hiçbir şekilde alınmıyor pinler yamuk gibi gelmedi bana üstelik.

Farklı bir açıdan bir tane daha resim yükledim bu sefer bir tanesi daha net gözüküyor.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210416_215509.jpg
    IMG_20210416_215509.jpg
    198,4 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20210416_220344.jpg
    IMG_20210416_220344.jpg
    214,9 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Yukarı