İşlemci Değişim Sonrası Sistemin Yavaşlaması

farisizm

Decapat
Merhaba dostlar 2 gün önce can çekişen bilgisayarıma Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci aldım. Lakin PC'ye taktığımdan beri daha bi' yavaşladı PC. Eski işlemcim Pentim P4 630'du. Yani bu işlemcinin bilgisayarı uçurmasını falan bekliyordum ama olmadı :) Ayrıca 128 mb olan ekranı kartımı 1 GB Asus GT9500 ile değiştirdim ve RAM'ı 4 GB'a çıkardım, 2 GB idi. Tek isteğim bu PC'de LoL oynayabilmek öyle çok aman aman bir gamer olmayacağım. Uzun lafın kısası sizce işlemcinin olayı nedir neden böyle oldu ve ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası çok bir fikrim yok ama performans ayarları vesaire değişmiş olabilir, chipset driver güncellemen gerekiyor olabilir. Oyundaki fps de düştü mü işlemci değişiminden sonra LOL' deki

Varsa anakart için bios güncellemesi yap. İşlemciyi taktıktan sonra termal macun sürdün mü ? Ayrıca ekran kartının sürücüsünü güncelle. Son çare olarak format atmayı deneyebilirsin.

Açıkçası bios güncellemesi falan nasıl yapılır pek bi fikrim yok. Bi yerde şey okumuştum tek çekirdek işlemci ile çalışan PC'ye dört çekirdek işlemci takıldığında PC dört çekirdeği birden çalıştıramıyor ve tek çekirdek performansı gösteriyor. Bunu düzeltmenin yolu formatmış falan filan doğruluğu nedir bilmiyorum. Ayrıca İşlemciyi taktığımdan bu yana PC yenile yapınca dahi donuyor yani P4 630 işlemcimde dahi daha iyi performans alıyordum. Ve yeni bir sorun daha oluştu, artık PC 5 dakikada bir kapanıyor iyice kafayı yemek üzereyim. Var mıdır önerileriniz bu işlerden anlayanınız?

Açıkçası bios güncellemesi falan nasıl yapılır pek bi fikrim yok. Bi yerde şey okumuştum tek çekirdek işlemci ile çalışan PC'ye dört çekirdek işlemci takıldığında PC dört çekirdeği birden çalıştıramıyor ve tek çekirdek performansı gösteriyor. Bunu düzeltmenin yolu formatmış falan filan doğruluğu nedir bilmiyorum. Ayrıca İşlemciyi taktığımdan bu yana PC yenile yapınca dahi donuyor yani P4 630 işlemcimde dahi daha iyi performans alıyordum. Ve yeni bir sorun daha oluştu, artık PC 5 dakikada bir kapanıyor iyice kafayı yemek üzereyim. Var mıdır önerileriniz bu işlerden anlayanınız?
Dostum format at :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı