İşlemci değişimi sonrası 2. RAM'le ekrana görüntü gelmiyor

Bigacti0n

Femtopat
Katılım
24 Temmuz 2022
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. R5 2600 kullanıyordum. Kendime yeni R5 5600 aldım fakat işlemciyi taktığımda 2 RAM'le birlikte görüntü gelmiyor. RAM'in birini çıkarttığımda görüntü geliyor. Tekrardan R5 2600ü taktığımda görüntü geliyor 2 RAM'le birlikte. R5 5600 ile birlikte RAM'leri tek tek taktığımda ikisinde de görüntü geliyor. RAM ve işlemci arasında uyumsuzluk yok. Fakat anakartımda 2 slot var. Soldaki slotda 2 RAM'i denedim 2 seferde de görüntü geldi. Fakat sağdaki slota taktığımda görüntü gelmedi. Slotda problem var desem R5 2600'le 2 RAM'i taktığımda görüntü geliyor. Bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Yaklaşık 1 haftadır bu işi çözmeye çalışıyorum.

Sistem:
  • Anakart: B450M S2H BIOS güncel bu arada.
  • İşlemci: R5 2600 eski. R5 5600 yeni.
  • RAM: Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz 2 tane.
  • PSU: Sharkoon Gold Zero 750W 80+Gold ATX.
  • Ekran kartı: MSI Ventus 3060 Ti 2X.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
KS
Bigacti0n

Bigacti0n

Femtopat
Katılım
24 Temmuz 2022
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PSU'nun prize olan kablosunu çek şalteri açık bırak. İki ram takılı olsun ve 10dk bekle ardından ise yine kablo takılı olmayacak şekilde güç tuşuna parmağın yorulana bakar basılı tut ve ne olur ne olmaz başka bir topraklamalı prizde dene.
Bunu bi deneyeyim.
Pinlerde yamuk veya kırık var mı dostum.
Yok işlemci tek ramle çalışıyor onda bir sıkıntı yok zaten

Bi de r5 5600ü tek ramle ilk defa çalıştırdığımda bu ekranda Y tuşuna basmıştım. farklı bir tuşa basmam gerekir mi
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-12-07 at 14.34.08.jpeg
    WhatsApp Image 2022-12-07 at 14.34.08.jpeg
    97,9 KB · Görüntüleme: 8

Yeni konular

Yukarı