Çözüldü İşlemci değişimi sonrası aşırı kasma, çökme ve hatalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NewStart

Decapat
Daha fazla  
RAM
8+4 12GB
SSD veya HDD modeli
60 gb sandisk ssd
Anakart
asus p8h61-m lx plus r2.0
İşlemci
i5 2400
Sistemimde Intel Pentium G2120 vardı bende i5 2400 taktım sonrasında bazı hatalar aldım ve çok kasıyordu bende Driver'lerle ilgili sanıp tüm sürücüleri kurdum fakat yine hata alıyordum daha sonra CSM açtım ve hatalar biraz azaldı ama hala aşırı derecede kasma ve çoğu hatalar devam ediyor program çökmeleri takılma vb. işlemciyi takarken bir hata yapmış olabilir miyim ya da işlemci bozuk olabilir mi?

Not: İşlemciyi takarken anakartın üstünde çok küçük (yüzeysel) bir çizik oluştu işlemci soketine yakın bir yerde bu soruna sebep oluyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fanı düzgün taktiniz mi islemci sıcaklık değerleri yüksek mi isindigi için olabilir belki de.
Çok hafif bir çizik anakartta çukur oluşmadı sadece beyaz yüzeysel bir çizik fazla sorun çıkartmayacak gibi.

350W PSU var bence besleyebilir ve BIOS sürümümü 2-3 gün önce yükselttim en son sürüm 1106.
BIOS'un o zaman problem yaratmıyor süper.

350W sence? Fizik kanunlarıda bence farklı işleyebilir diyorum ama bazen bambaşka işleyebiliyor, bileşenleri bir hesapla Jack'in önerdiği gibi Memtest sonrası, Arch linux'da olsa dos 3.1 de olsa yap memtesti.

Memtest sonuçları ne ifade ediyor.

Belleklerde bir hata var mı anlamamıza yarıyor. Belleklerde bir sorun yok ise bitince Pass yazması lazım yeşil harflerle.

USB içerisinde Arch Linux var onun içinde memetest var onunla yapsam bir şey fark eder mi?

Sorunun cevabını maalesef bilmiyorum. Ben kendim Memtest yaptığımda USB içerisinde sadece Memtest86 oluyor.

Belleklerde bir hata var mı anlamamıza yarıyor.

Sorunun cevabını maalesef bilmiyorum. Ben kendim Memtest yaptığımda USB içerisinde sadece Memtest86 oluyor.

Memtest86+ ile yapıyorum şu an ve eğer RAM'deki sorunları algılamamıza yarıyorsa işlemciyle alakası ne olabilir ve sonuçlar ile işlemcide veya RAM'de bir sorun olduğunu nasıl anlayacağız.

Memtest86+ ile yapıyorum şu an ve eğer RAM'deki sorunları algılamamıza yarıyorsa işlemciyle alakası ne olabilir ve sonuçlar ile işlemcide veya RAM'de bir sorun olduğunu nasıl anlayacağız.
RAM'ler sorunlu ise, tek tek RAM'leri deneyip sorunsuz mu diye bakacaksın, sorunlu olanı ayıracaksın, ikisi de sorunluysa yeni RAM alacaksın.

RAM akciğer gibi düşün, nefes alamayınca beyinde pek çalışmaz kalp de.

Gene ben konunun PSU'ya bağlanacağını düşünüyorum ya umarim RAM'de kurtarır.

RAM'ler sorunlu ise, tek tek RAM'leri deneyip sorunsuz mu diye bakacaksın, sorunlu olanı ayıracaksın, ikisi de sorunluysa yeni RAM alacaksın.

RAM akciğer gibi düşün, nefes alamayınca beyinde pek çalışmaz kalp de.

gene ben konunun PSU'ya bağlanacağını düşünüyorum ya umarim RAM'de kurtarır.

Hiçbir hata almadan testi geçti yani bu güç kaynağı ile ilgili anlamına mı geliyor yoksa işlemciyle ilgili bir şey mi?

IMG_20230630_030247.jpg

Hiçbir hata almadan testi geçti yani bu güç kaynağı ile ilgili anlamına mı geliyor yoksa işlemciyle ilgili bir şey mi?

Eki Görüntüle 1841356
Memtest başarılı bu güzel haber.

Sistem bileşenlerinin watt tüketimini ve PSU gücüne göre bir hesapla aradan çıksın, yoksa iş CPU'ya patlayacak.

PSU'un 350W desen de bi araştır boşuna silver gold platinium +80 yazmıyorlardır herhalde yanına.

Memtest başarılı bu güzel haber.

Sistem bileşenlerinin watt tüketimini ve PSU gücüne göre bir hesapla aradan çıksın, yoksa iş CPU'ya patlayacak.

PSU'un 350W desen de bir araştır boşuna Silver Gold Platinium +80 yazmıyorlardır herhalde yanına.

Güç kaynağı sorunsuz çıkarsa ve yeterliyse hata işlemciden mi kaynaklanıyor demektir bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı