Çözüldü İşlemci değişimi sonrası mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1x-4fU1a87r09-oRyLLrwXz6qtoR9wmCT?usp=sharing
RAM
Kingston HyperX Fury 8 GB 2666 MHz DDR4 CL16 + Hi-Level 8GB 2133MHz DDR4 Ram HLV-PC17066D4-8G
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA OCZ 240GB TR200/
Ekran kartı
Nvidia Geforce GTX 1650 SUPER 4GB
Anakart
Gigabyte B450M S2H V2
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Geçenlerde sistemimdeki işlemciyi Ryzen 3 2200G'den Ryzen 5 5600'e yükselttim. İşlemciyi değiştikten sonra winload.efi dosyasıyla alakalı bir hata aldım. Bu durumu disklerdeki SATA kablolarının yerlerini değiştirerek hallettim. Kısa bir süre sorunsuz kullanımdan sonra HDD'nin gözükmediğini fark ettim. Tekrar kablolarda tak çıkarlar yaparak düzelttim. Birkaç saat içinde özellikle oyun oynarken mavi ekran hataları almaya başladım. SATA kablolarında temassızlık olabilir diye düşündüm fakat emin olamadığımdan sizlere danışmak istedim. Minidump dosyalarım ektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Depolama kaynaklı hata görünüyor. SATA kablolarını değiştir veya farklı porta tak. Kullandığın SSD kronik sorunlu, hız testi yap CrystalDiskMark ile.
Depolama kaynaklı hata görünüyor. SATA kablolarını değiştir veya farklı porta tak. Kullandığın SSD kronik sorunlu, hız testi yap CrystalDiskMark ile.
Bahsettiğiniz gibi sorun SSD kaynaklı sanırım. Hız testini başlatmamla mavi ekran hatası almam bir oluyor. Yardımınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı