Çözüldü İşlemci değişiminden sonra BIOS nasıl güncellenmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enodem

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben Ryzen 5 5600 satın aldım, taktığımda sorunsuz çalışıyor, ama BIOS'un son versiyonu 2021 F60 versiyonu eski işlemcimi takıp güncellemeli miyim?

Eski işlemci: Ryzen 5 1600.
Yeni işlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: B450M S2H.

Çözüm
TPM 2.0 aktifleştirme F62 ile birlikte gelmiş, o sebeple işlemci de F62'den itibaren destekli gözüküyor. Sorunsuz açılması normal, anakart zaten F60'tan itibaren 5000 serisini destekliyor. Ancak tam versiyonla kullanmak için F62 lazım. Halihazırdaki CPU'yla güncelleyebilirsin dediğim gibi, için rahat etmezse ve üşenmezsen eskisini de takabilirsin. Sana ve ne kadar boş vaktin olduğuna bağlı.

Yeni işlemciyle sorunsuz çalışıyorsa yeni işlemci takılıyken güncelleyebilirsin. Ki zaten sorunsuz çalışmalı, 5. nesil Ryzen işlemcileri destekliyor anakart. Düz 5600 için F62 sürümünden itibaren destek sunuyor. Garanti olsun, kararsızlık çıkmasın sistemde dersen eski işlemciyi de takabilirsin tabii ki. Düz 5600 olduğuna emin misin, sonunda T, XT yok değil mi?

TPM açmaya çalışırken sorun yaşadım da o yüzden soruyorum. Hayır düz 5600. biraz baktım 5000/4000 işlemcilere F60 ile gelmiş Support.

Son düzenleyen: Moderatör:
TPM 2.0 aktifleştirme F62 ile birlikte gelmiş, o sebeple işlemci de F62'den itibaren destekli gözüküyor. Sorunsuz açılması normal, anakart zaten F60'tan itibaren 5000 serisini destekliyor. Ancak tam versiyonla kullanmak için F62 lazım. Halihazırdaki CPU'yla güncelleyebilirsin dediğim gibi, için rahat etmezse ve üşenmezsen eskisini de takabilirsin. Sana ve ne kadar boş vaktin olduğuna bağlı.

Çözüm

Peki sıra sıra mı güncellemem gerekiyor yoksa direkt F62'ye güncelleyebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…