İşlemci değiştirirken ne yapılmalı?

Livya

Kilopat
Daha fazla  
Benim Pentium E6300 işlemcim var. Pentium E8400 ile değiştirmek istiyorum.
Anakartım Foxconn G31MXP. BIOS güncellemesi falan gerekir mi? Performansta artış olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci yerine Aliexpress'ten Xeon E5450 alın. E6300 yerine E8400 kullanırsanız performansta %9'luk, E5450 kullanırsanız %80'lik artış olur. BIOS dosyasını önceden indirip USB'ye atman karına olur. Tedbir almak önemli.

O işlemci yerine Aliexpress'ten Xeon E5450 alın. E6300 yerine E8400 kullanırsanız performansta %9'luk, E5450 kullanırsanız %80'lik artış olur. BIOS dosyasını önceden indirip USB'ye atman karına olur. Tedbir almak önemli.
Xeon E5450 için soğutmam yetmez. Zaten çok güçlü işlemci olmasına gerek yok çok oyun oynayan birisi değilim. R7 240 ile darboğaz olmasın yeter.

İşlemci değişiminden önce BIOS pilini çıkarıp resetleyebilirsin. Fakat yapmasan da olur çünkü işlemciyi farklı tanıyınca BIOS otomatik sıfırlanır. Yani bende böyle oldu. Bende Pentium E6500 vardı X5450 ile değiştirdim. Performans farkı gözle görülür derecede arttı. CSGO'da takılmalar FPS düşmeleri varken şimdi hem drop yok hemde 120FPS altına düşmüyor diyebilirim. Yani soğutma ve güç kaynağınıza güveniyorsanız X5450, X5460; güvenmiyorsanız E5450 veya E5440 alın. Fiyatına göre en iyi performans veren X5450'dir.

E/X5450 Quad Q9650'ye, E5440 Q9550'ye eşittir. Ayrıca alacağınız zaman modlu BIOS yapacaksınız. Normal BIOS günceller gibi olacak. xeon 771 microcode 微碼 bu siteden anakartınıza uygun BIOS'u yükleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
E5450 işlemciyi Windows 7 de sıkıntısız kullanabiliyor sun.Windows 10 kullanacak isen bios güncellemesi yapman gerek. Aliexpress üstünde alınca yanında az da olsa kalitesiz bir termal macun veriyorlar. Kaliteli bir termal macun almayı unutma!

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı