İşlemci, ekran kartını besleyebilir halde bile olsa darboğaz meydana gelebilir mi?

Muhammet3210

Picopat
Katılım
5 Ekim 2020
Mesajlar
454
Çözümler
3
Elimizde X bir işlemci var ve bu işlemci, Y ekran kartını besleyebiliyor. Yine de "darboğaz" durumu meydana gelebilir mi? Özellikle de işlemci ve ekran kartı eskidikçe.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartı eskidikçe değil de, şimdi bir oyunda ucu ucuna besliyordur seneye bir oyun çıkar ekran kartın yeterlidir ama işlemcin o oyunda besleyemeyebilir. Mesela açık dünya oyunları işlemciye çok daha fazla yük bindiriyor diğer oyunlara nazaran.
 
Oyun üzerinden örnek verecek olursam, darboğaz oyundan oyuna değişir. Oyunun optimizasyonu çok iyidir sistemin yeterlidir o oyundan darboğaz almazsın. Oyun rezalet bir optimizasyona sahiptir, işlemcin güçlü olsa bile oyun optimizasyonu kötü olduğu için işlemciye biner ve ekran kartını besleyemez darboğaz yaşayabilirsin. Oyun türüne görede değişiklik gösterebilir single takıldığın bir oyunda işlemci kullanımı farklıdır. Açık dünyaya sahip devasa bir oyunun kullandığı işlemci değerleri farklıdır vs vs. Monitörün çözünürlük değerleri işlemci kullanımını etkiler. 720p açtığın oyun işlemciyi daha çok kullanır. 1080p de oynadığın oyun işlemciyi rahatlatır. Bu liste uzar hocam :)
 

Geri
Yukarı