İşlemci fanı takarken fazla baskı pinlere zarar verir mi?

xDorukz

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Anakart
ASUS prime a520m-k
Merhaba dün yeni işlemci soğutucu almıştım (kule tipi) takarken bayağı zorlandım. Fanı takarken işlemciyede baskı uyguladım (hissettim). Şu an sorunsuz çalışıyor ama içim rahat değil. Pinlere zarar gelmiş midir sizce?
AMD Ryzen 5 5600 işlemcim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dün yeni işlemci soğutucu almıştım (kule tipi) takarken bayağı zorlandım. Fanı takarken işlemciyede baskı uyguladım (hissettim). Şu an sorunsuz çalışıyor ama içim rahat değil. Pinlere zarar gelmiş midir sizce?

Pinlere zarar gelse çalışmazdı zaten, çalışıyorsa dokunmamak lazım.

Mandalli olan işlemci fanları zaten zorlamadan takamazsin doğru sekilde işlemciyi takıp kiliti taktiysa oynamaz.

Dark Freezer x123, Aerocool Rave 4 gibi bir soğutucu tipiyse mecburen klipslere bastırarak monte ediliyor. Anakartın AMD braketlerine soğutucuyu geçirirken "çıt" sesini duyduktan sonra ekstra zorlamadıysanız bir problem çıkmaz.

AMD az kilitlenen işlemcileri var.
kilitlenen derken nasıl oluyor anlamadım

Dark Freezer x123, Aerocool Rave 4 gibi bir soğutucu tipiyse mecburen klipslere bastırarak monte ediliyor. Anakartın AMD braketlerine soğutucuyu geçirirken "çıt" sesini duyduktan sonra ekstra zorlamadıysanız bir problem çıkmaz.
rave 4 evet zorlandım baya takarken hatta bugün için rahat olmadığından söküp işlemci pinine bakicaktim ama fanı takması zor olduğu için vaz geçtim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı