İşlemci fanını sökerken anakart çizildi ve sisteme görüntü gelmiyor

ufukgn71

Hectopat
İşlemci
5600x
Selamünaleyküm işlemci fan çözerken tornavida elimde sert kaydı ve anakart hafif derin çizdi görüntü gelmiyor.
HDMI takınca görüntü yok klavye mouse ışık yanmıyor ama HDMI çıkarıp PC açınca klavye mouse ışık geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aleykümselam hocam. Öncelikle geçmiş olsun. CPU soketine giden hatlar zarar gördüyse görüntü gelmemesi normal. Bunların onarılması ise ustalık istiyor. Dediğiniz kadarıyla derin bir çizik veya çizikler hattı kesmiş.

Aleykümselam hocam. Öncelikle geçmiş olsun. CPU soketine giden hatlar zarar gördüyse görüntü gelmemesi normal. Bunların onarılması ise ustalık istiyor. Dediğiniz kadarıyla derin bir çizik veya çizikler hattı kesmiş.

Benim endişem işlemci ya da ekran karta bir şey olması işlemci fazla bastırdım fanı ignelere bir şey olmuş olabilir mi acaba 2. el aldım kasa mandal demiri yamulmus içeriden o yuzden zorlamış adam 1 yıldır 0 temizlik yapmış.

İşlemci için gözle kontrol yapın. Yamuk, kırık pinler belli olur. Yoksa sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ekran kartı için de sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Size yeni bir anakart lazım gibi duruyor. Soğutucu montajı yaparken de dikkat edin. Fazla bastırmaya gerek yok. İşlemci veya sokette bulunan pinler zarar görebiliyor.

İşlemci için gözle kontrol yapın. Yamuk, kırık pinler belli olur. Yoksa sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ekran kartı için de sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Size yeni bir anakart lazım gibi duruyor. Soğutucu montajı yaparken de dikkat edin. Fazla bastırmaya gerek yok. İşlemci veya sokette bulunan pinler zarar görebiliyor.

Reis işlemci fan sokulmuyor içindeki demir yamulmus vidalardan sökülmesi gerek o da aparat yok tornavida olmuyor yan duruyor fandan dolayı.

Bu biraz sıkıntı. Anakarta bağlı olan ayaklar sökülse sıkıntı kalkar. Resim atabilir misiniz?

Tamamdır hocam. Anakarttaki ayakları sökün. Yıldız tornavida ile olur. Kasanın arka kapağını da sökün. Altında bir tutucu ayna var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı