İşlemci ısı sensörü sorunu

Berkay3835

Kilopat
Selam arkadaşlar öncelikle baştan anlatmaya başlayayım bilgisayarı temizlemek için içini açtım temizledim. Sonra termal macuna bakmak için işlemci fanını söküp baktım termal macun azdı sonra tekrar taktım. Fanı bilgisayarı açtım MSI Afterburner'a girdim 10 derece daha sıcaktı işlemci acaba yanlış mı taktım diye çıkarıp bir daha düzgünce taktım. İşlemci fanını ertesi gün termal macun alıp bir daha taktım ancak bir 10 derece daha artış vardı fakat işlemci hiç sıcak üfürmüyor. Soğuk MSI Afterburner'da sürekli 90-100 derece arası gösteriyor AIDA64 ile de test yapamıyorum sadece işlemcinin %30'u kullanılabiliyor BIOS'tan sanırım bu değiştirilebiliyor fakat ben bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ısı sensöründe sorun var diye düşünüyorum, nasıl tamir edebilirim veya ettirebilirim ne kadar masrafı olur? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
şöyle bir sorun var şimdide önceden 67 dereceyi geçmeyen işlemci pubgde 79 derece görmüş

Diğer tüm değişkenler ve ayarlar sabitse (BIOS ayarlarının, fan dönüş hızının, yeniden montajladığınızda kasa içinde hava akışını engelleyebilecek kablolarınızın pozisyonlarının değişmiş olma ihtimali), geriye sadece termal macunu yanlış uygulama ihtimaliniz kalıyor. İşlemcinin sadece ortasına koyup, kesinlikle yüzeye kendiniz yaymadan, soğutucunun basıncıyla kendi kendine yüzeye yayılmasını sağlamalısınız. Bu arada, birazcık bol miktarda kullanmaktan da çekinmeyin. Şayet macun çok çok az miktarda kullanılırsa, sıcaklıkları 10 dereceye kadar (4 çekirdekli bir 14 nm Intel işlemci için) yükseltme ihtimali var. Fazlasıyla bol miktarda macun kullanmanız halinde ise, soğutucunun basıncıyla çoğu dışarıya taşacak ve yine belirli bir kalınlığın altında bir tabaka elde edeceksiniz. Sonuçta, ideal kalınlığa göre sıcaklıklar belki birkaç derece yüksek olacak fakat kesinlikle 10 derece kadar yükselmeyecektir.

10 derece kadar yükselmemiş nedense 79'a bir kere çıkmış sonrasında ise 73-69 arası değişmiş eskisine göre 5-6 derecelik bir fark var. Macunu sürerken fırçalıydı macun ben kendim dağıttım etrafında güzel bir şekilde çok aşırı sürdüğümü düşünmüyorum. Birazda soğutucunun altına sürdüm izlediğim bir videoda orayada sürüyordu bir teknoloji kanalı o yüzden işlemcim i5 8400. Çok mu yanlış kullanmışım macunu?
Bir şey daha eklemek istiyorum. Herhangi bir şey yaparken işlemci ısısı 2-3 derece artıyor fan hızıda artıyor yaptığım şey açıldıktan sonra normale dönüyor mesela google açıyorum 42 den birden 52 dereceye çıkıp hemen geri düşüyor normal mi bu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…