İşlemci kaymak tabakası

ronaldo2

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2014
Mesajlar
354
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar bu işlemcilerdeki kaymak tabakası oc için çok daha iyi imiş. Biri bana bu kaymak tabakası ne demek açıklabilir misiniz?

Birde bu kaymak tabaka işlemciler nasıl seçilir, alınır?

Arkadaşlar lütfen konuya bir el atın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işlemciler bilindiği üzere silikon üstüne konulan materyalden oluşuyor. Bu silikon da kum, toprak gibi maddelerin yüksek sıcaklıklarda bileşiminden oluşuyor. Silikon en iyiyse i7 k ibareli, kalitesi biraz düşük ise i7, daha düşükler ise i5, i3 diye gidiyor. Yanlışım varsa düzeltin.

Kaymak tabaka i7 k ibareli olandır.
 
Recep abinin video'da bahsettiği kaymak tabakası; Asus firmasının satın aldığı, üretilen işlemciler içerisindeki en az ısınan ve en iyi o.c yapılabilen işlemciler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Asus Gtx 780Ti DirectCU II OC modelini alacağım. Bu ürünün Gpu'su kaymak tabakadan mı seçilme, yoksa normal tabaka mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bahsettiği normal işlemciydi. Ekran kartların'da kaymak tabaka ilk kez duyuyorum.
 
OC'nin güzel yanı, Heisenberg'in belirsizlik ilkesine dayanmasıdır :) Şaka bir yana, bir kart kesin şu kadar GHz'e OC olur diyemeyiz. Her bir kartın uç noktası, OC edilerek tespit edilir. Her GPU aynı hıza çıkmaz ;) İster inan, ister inanma ama bu iş karpuz gibidir. Kelek çıkabilir. Şanslıysan dünya rekoru bile kırarsın. Fırından çıkan her Wafer eşittir ama bazıları daha eşittir :)

Recep abi burada bahsetmiş. Ondan sordum. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı