İşlemci kendine overclock mu yapıyor?

Minipat

Femtopat
3.6GHz olan işlemcim oyunlarda 4GHz olarak çalışıyor yanlış olan bir şey var mıdır?

20200816_164932.jpg

3.6GHz olan işlemcim oyunlarda 4GHz olarak çalışıyor yanlış olan bir şey var mıdır?

Eki Görüntüle 640653

Eğer güç planı ayarlarından yüksek performansa aldıysanız, 2,9 GHz olan işlemci *daimi olarak* 3,5 GHz’lerde gezinir. Dengeli yani otomatik ayarda ise oyun oynamadığınız veya zorlu bir işlem yapmadığınız sürece en düşük hızda durur işlemci.

Turbo Boost özelliğinden dolayı bu şekilde çalışıyor, bir sorun teşkil etmez. Ayrıca büyük ihtimal güç planı kısmından sistemi yüksek performansa çektiniz, ondan da kaynaklanır. Ayrıca stabil olarak kendiniz farklı bir frekansa çekmek isterseniz işlemciyi, BIOS üzerinden voltajı ayarları ile oynayıp, işlemcinin gücünü belirli bir frekansa sabit bir şekilde çekebilirsiniz. Fakat bu yöntemi tavsiye etmiyorum.

Turbo Boost özelliğinden dolayı bu şekilde çalışıyor, bir sorun teşkil etmez. Ayrıca büyük ihtimal güç planı kısmından sistemi yüksek performansa çektiniz, ondan da kaynaklanır. Ayrıca stabil olarak kendiniz farklı bir frekansa çekmek isterseniz işlemciyi, BIOS üzerinden voltajı ayarları ile oynayıp, işlemcinin gücünü belirli bir frekansa sabit bir şekilde çekebilirsiniz. Fakat bu yöntemi tavsiye etmiyorum.

Aklıma bir şey takıldı. BIOS’ta işlemci ve RAM profili için 2 farklı XMP profili var. İşlemci profili de 1’e alınırsa sorun çıkar mı?

Aklıma bir şey takıldı. BIOS’ta işlemci ve RAM profili için 2 farklı XMP profili var. İşlemci profili de 1’e alınırsa sorun çıkar mı?
İşlemci XMP hakkında pek bilgi sahibi değilim, o yüzden yanlış bilgi vermek istemem. Zira XMP olayını ben sadece RAM'ler için kullanıyorum, XMP sayesinde RAM'ler standart kendi hızına erişiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı