İşlemci MHz değeri ile RAM MHz değeri bağlantılı mı?

Hakikoko

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Benim soracağım şey, işlemci MHz değeri maksimum kullanılabilecek RAM değeri mi? 4200 MHz değeri olan işlemci alsam 5600 MHz RAM alsam bile 4200 MHz mi kullanılır, yoksa birbiriyle alakasızlar mı? En kısa şekilde işlemcinin MHz değerine bakmadan yüksek MHz RAM'ler takabilir miyim?

Alakasız şeyler. Anakartın desteklediği kadar RAM MHz açar kendini. 3200'lük anakarta en güzel 3200MHz takılır. Yeni DDR5 sistemlerde biraz ileriye dönük yapıldığından 8000 desteklese de 6000 vs. yeterli oluyor.

Selamlar. Yani bu çok komplike bir soru olmuş gibi. Yalnız 4200Ghz CPU için 5600Mhz RAMler standart kullanım için işlemci frekansını kötü anlamda etkilemez, ve CPU frekansı daha üzerine çıkmaz, tabii ki CPU işlemci boost frekansı 4200Ghz ise

Teşekkür ederim cevap için

Pek bir şey anlamadım ama sağ ol

Teşekkür ederim cevap için

Pek bir şey anlamadım ama sağ ol

Tamamdır sen RAM için 5600 alırsan 4200Mhz mi kullanırım diye sormuşsun. İşlemci frekansını "Mhz" yazdığın için yanlış anladım pardon. Ghz yazman gerekirdi işlemci için. Bu arada hayır RAM profili neyse max onu kullanırsın. Ben 4200 deyince işlemci için sandım o frekans hızını.

Tamamdır hacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…