İşlemci neden çift kanal ram ile çalışmıyor olabilir?

xLimitlezz

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Biostar A320MH
CPU: Ryzen 3 1200AF
GPU: Biostar GTX 1050Tİ
RAM: NETAC SHADOW 16 GB 3200 MHZ DDR4
PS: GAMEGARAJ 650W 80+ BRONZ
2. el bir işlemci alacağım, alacağım kişi işlemcinin tek kanal RAM ile çalıştığını söylüyor, çift kanalda çalışmıyor diyor. Benim sistemimde tek kanal 16x1 GB 3200MHz DDR4 RAM var ve yükseltmeyi düşünmüyorum. Fiyatı da güzel sizce alınır mı? Nasıl olur?

Ne alacaksınız? Kaça alacaksınız? Havadan gelmeyen bilgiler bunlar.

Ryzen 5 3600 alacağım fiyat 1200TL. Satıcı aynı anakart üzerinde farklı bir işlemci ile denediğinde çift kanal RAM çalışıyor diyor. Ama 3600ü denediği zaman tek kanal RAM çalışıyormuş.

Sorunun işlemci kaynaklı olduğuna emin misin? Anakart ve RAM kaynaklı olabilir.

Kendisi işlemciden kaynaklandığını söylüyor. Aynı anakart üzerinde başka işlemci ile test yaptığı zaman çift kanalında çalıştığını görmüş sizce bir sıkıntı var mıdı? Bende tek kanal RAM kullanıyorum almayı düşünüyorum.

@xLimitlezz
Pin hatası yüzünden olabilir. Bellek kontrolcu arızası olabilir.
Pinlerde kırık veya eğik var mi?

Hayır yok gayet temiz duruyor test görsellerini de eklemiş pek anlamadım ama istersen linkini atayım hocam bir bak.

@xLimitlezz
İlanı gördüm. Bellek denetleyicisi arızalı olabilir. Ben tercih etmezdim. Temiz bir tane alırdım. Fiyatı uygun ama çift kanal RAM performansı için iyi olur. RAM yükseltmek zor olur. Satmak istersen zor satarsın. İleride daha büyük sorun açmayacağını bilemezsin.
Risk alırım sorun yok diyorsan fiyatı uygun. Deneyebilirsin.

@xLimitlezz
İlanı gördüm. Bellek denetleyicisi arızalı olabilir. Ben tercih etmezdim. Temiz bir tane alırdım. Fiyatı uygun ama çift kanal RAM performansı için iyi olur. RAM yükseltmek zor olur. Satmak istersen zor satarsın. İleride daha büyük sorun açmayacağını bilemezsin.
Risk alırım sorun yok diyorsan fiyatı uygun. Deneyebilirsin.

İleride RAM yükseltmeyeceğim hocam sistemi daha yükseltmem zaten. Bellek denetleyicisini nasıl test edebilirim? Bilgin var mıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı