İşlemci numaraları neden 650 olur?

O işlemci 1. nesil olduğu için başında bir numara yazmaz, işlemciler 4 basamaklı olarak belirlenir ve nesil numaraları en başta belirtilir. Örneğin Intel Core i7-4790K veya Ryzen 5 2600 işlemcilerinde Intel olan 4. nesil olduğunu, AMD olan 2. nesil bir işlemci olduğunu gösterir.
Güzel açıkladınız hocam.

i5 650 1. Nesil i5'tir, büyük ihtimal Turbox sistemlere bakıyorsunuz, bu devirde kötüdür.
650'nin kötü olacağını zaten düşünüyordum ama emin olmak için bu konuyu açtım.
Ucuzdan pahalıya doğru sıralamayla ararken 650 çok göze batıyor.
Kendim 2400 üzeri numaraları araştırıyorum.

i5 1. nesil işlemci oluyor o senin numaralar. Büyük ihtimal turbox veya izoly hazır sistemlerine bakıyorsun ve onlardan alacağına çöp kutusu al daha iyi. Bütçe nedir?
2000-2300 civarları.
Araştırırken yine de dikkat ediyorum 2400 üzeri numara olsun diye ve intel i5 olsun diye.
Siz bütçenizi belirttiğiniz bir tavsiye konusu açın. 2400'den de uzak durun.
2500 nasıldır ?

2000-2300 civarları.
Araştırırken yine de dikkat ediyorum 2400 üzeri numara olsun diye ve Intel i5 olsun diye.

2500 nasıldır?

2000 2300 için iyi bir işlemci fakat o sistemlerin fiyatları çok kazık. İkinci el bir İ5/i7 işlemcili kasayı 1200 civarı bulursunuz. Üstüne bir de ekran kartı alırsınız kalan parayla.

Eğer bütçeni 3000 civarına çıkarabilirsen SSD'yi değiştirerek bunu alabilirsin.

3000 civarına çıkamıyorsan yine SSD'yi değiştirerek bunu alabilirsin veya 2.el R3 2200Gli sistem alabilirsin.

2000 2300 için iyi bir işlemci fakat o sistemlerin fiyatları çok kazık. İkinci el bir İ5/i7 işlemcili kasayı 1200 civarı bulursunuz. Üstüne bir de ekran kartı alırsınız kalan parayla.
Eğer bütçeni 3000 civarına çıkarabilirsen SSD'yi değiştirerek bunu alabilirsin.

3000 civarına çıkamıyorsan yine SSD'yi değiştirerek bunu alabilirsin veya 2.el R3 2200Gli sistem alabilirsin.
Hocam 2.el işleri bana gelmiyor büyüyünce yapabileceğim şeyler.
Marka pc de olsa en azından beni büyüyene kadar idare edebilecek bir şey araştırıyorum.
Bir de elimdeki bilgisayardan daha iyi olacak şekilde araştırıyorum.

Hocam 2.el işleri bana gelmiyor büyüyünce yapabileceğim şeyler.
Marka PC de olsa en azından beni büyüyene kadar idare edebilecek bir şey araştırıyorum.
Bir de elimdeki bilgisayardan daha iyi olacak şekilde araştırıyorum.

Tam senin bütçende, SSD'yi yükselt.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı