Çözüldü İşlemci sıcaklığı 80 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarım boştayken 60 derece, tarayıcı açtığım zaman 75-80 derecelere kadar çıkabiliyor sıcaklığı. Fakat oyunlarda da aynı dereceleri alıyorum. Termal macun vs yeni değiştirdim. Çok kaliteli bir macun almadım ama ondan oluyor olabilir mi? Yine de sanmıyorum macun farkından ısının bu kadar artacağını ne yapmalıyım?

Çok bütçem yok ama ucuz bir şey alsam işimi görür mü?
Stok fandan daha sağlıklı olur mu yani.

Alacağın çoğu sıvı soğutma ya da kule tipi soğutma stok fandan kat kat iyidir düşük bütçeli güzel soğutucular var hatta yazarken @rezdwig attı bile gayet de güzel bir araştırabilirsin.

Çözüm
İşlemci sıcaklığı genelde fiziksel sorun harici, başka bir programın etkisi ile yükselebilir.Veya Kullandığınız soğutucu etkisiz kalıyordur.birde Bios a bakmanız gerekiyor. Oradaki ayarlarla ilgili olabilir. Ayrıca İşletim sistemi olarak w10 şuan ideal ancak güncel işletim sistemi kullanın herzaman.

İşlemci sıcaklığı genelde fiziksel sorun harici, başka bir programın etkisi ile yükselebilir. Veya kullandığınız soğutucu etkisiz kalıyordur. Bir de BIOS'a bakmanız gerekiyor. Oradaki ayarlarla ilgili olabilir. Ayrıca işletim sistemi olarak Windows 10 şu an ideal ancak güncel işletim sistemi kullanın her zaman.

Yani 11 mi kullanmalıyım 10 mu dsklfgjlsdkjf aldığımdan beri 11 kurulu böyle kullanıyorum. Soğutucu fan alırsam BIOS'ta yine ayar yapmama gerek var mı?

Yani 11 mi kullanmalıyım 10 mu dsklfgjlsdkjf aldığımdan beri 11 kurulu böyle kullanıyorum. Soğutucu fan alırsam BIOS'ta yine ayar yapmama gerek var mı?

11 eskisi kadar kötü değil güncellemelerini aldı kullanmaya devam edebilirsin. Soğutucu fan alırsan BIOS'tan bir ayar değiştirmene gerek kalmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı