İşlemci sıcaklığı düşüp bir anda artıyor

Kerem1110

Yoctopat
Daha fazla  
İşlemci
AMD Ryzen 5 4500u
Arkadaşlar öncelikle laptop kullanıyorum. Son birkaç gündür bilgisayar aşırı ısınıyordu. Sıcaklık değerlerine baktığımda roblox gibi grafikleri düşük bir oyunda en yüksek 100 gördü. Tabii bu full grafiklerdeydi ama orta grafiklerde de durum farksız. Orta grafiklerde de en yüksek 95 derece gördü. Valorant, Slime Rancher gibi oyunlarda da aşırı yüksek sıcaklıklar. Ama asıl sorunun yanında boşta 60 dercelerde geziyor. Aşırı ısındığından bilgisayarcıya götürüp termal macun değişimi yaptırdım ve bilgisayarı temizlettirdim. Ama durum değişmedi. Daha az önce format attım belki virüs vardır diye. (Antivirüsler birkaç tane virüs silmişti) Belki silmedikleri vardır diye format attım. Ancak şimdi oyun yüklemeden boşta 55 derecelerde ortalama ve sıcaklık ara sıra 50 dereceye kadar düşüyor (en düşük 44) sonra bir anda 65 derece gibi uçuk bir rakama fırlıyor. Hemde CPU Package ile Cpu Cores arasında sıcaklık farkı devasa. Çekirdekler ısınmıyor ancak anlık sıcaklık artışı yaşayan tek şey package. Isınma sorunu bir türlü geçmedi. Çözümünüz var mı yoksa son çare soğutucu alacağım ama herhangi bir çözüm istiyorum sizden.
1657459431711.png
Bu fotoğrafı çektiğimde arkada sadece steam update açıktı ve işlemci %10 kullanılıyordu 3.0GHz'de.

Son düzenleme:
Laptop olduğu için undervolt ayarı olduğunu sanmıyorum ama BIOS'u Default'a aldım ancak halen daha gözükmüyor. Format atmadan önce gözüküyordu ancak format attıktan sonra gelmedi.

Belki Windows sürümünüz ile alakalı bir durumdur.
Tekrar format atın ve orijinal ISO kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı