Sağ olun hocam cevabınız için. Peki işlemciyi soğutmak için neler yapılır? Şu anlık bir şey yapmayacağım ama belki ileride ısınmaya başlarsa bir el atarım.
Kaliteli bir kule tipi soğutucu alabilirsin. Ayriyetten kaliteli termal macun ile bakım yaparsın. Ama kasanın hava akışı iyi olması lazım. Benim kasamın ön tarafında cam vardı ve 2 fana sahipti. Komple kesip mesh yapıp oraya 3 fan taktım. İçerisi püfür püfür şuan.
Kaliteli bir kule tipi soğutucu alabilirsin. Ayrıyeten kaliteli termal macun ile bakım yaparsın. Ama kasanın hava akışı iyi olması lazım. Benim kasamın ön tarafında cam vardı ve 2 fana sahipti. Komple kesip mesh yapıp oraya 3 fan taktım. İçerisi püfür püfür şu an.
6 ayda bir veya senede 1 kere olur. Bana kalırsa ne zaman gidip sökme takma yapıcaksan veya ısı değerlerin baya yüksek olduğunda değişim yapabilirsin. Ben mesela 2-3 yıl önce aldığım 15 TL'lik macun kullanıyorum.