İşlemci sıcaklığına nasıl bakılır?

Sağ olun hocam cevabınız için. Peki işlemciyi soğutmak için neler yapılır? Şu anlık bir şey yapmayacağım ama belki ileride ısınmaya başlarsa bir el atarım.
Kaliteli bir kule tipi soğutucu alabilirsin. Ayriyetten kaliteli termal macun ile bakım yaparsın. Ama kasanın hava akışı iyi olması lazım. Benim kasamın ön tarafında cam vardı ve 2 fana sahipti. Komple kesip mesh yapıp oraya 3 fan taktım. İçerisi püfür püfür şuan.

1674042300665.png

1674042235114.png

Kaliteli bir kule tipi soğutucu alabilirsin. Ayrıyeten kaliteli termal macun ile bakım yaparsın. Ama kasanın hava akışı iyi olması lazım. Benim kasamın ön tarafında cam vardı ve 2 fana sahipti. Komple kesip mesh yapıp oraya 3 fan taktım. İçerisi püfür püfür şu an.

Benim kasam GameGaraj'ın hazır sistem kasası hocam. Hazır sistem aldım onun kasası yani.

Sağ olun hocam. Termal macunu sizce ne zaman değiştirmeliyim? Çok soru sordum kusura bakmayın bu tür konularda bilgim pek yok 🙁
6 ayda bir veya senede 1 kere olur. Bana kalırsa ne zaman gidip sökme takma yapıcaksan veya ısı değerlerin baya yüksek olduğunda değişim yapabilirsin. Ben mesela 2-3 yıl önce aldığım 15 TL'lik macun kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı