Çözüldü İşlemci soğutucu taktıktan sonra ekran kartı çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arishua

Kilopat
Yer
Türkiye
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
H510M H
İşlemci
i5 11400F
i5-11400F işlemcim çok ısındığından stok soğutucuyu çıkartıp yeni aldığım ID-Cooling SE 224 XT soğutucusunu kasaya taktım, bilgisayarı çalıştırdım fakat ekran kartının çalışmadığını fark ettim.

Ekran kartını çıkarttım, BIOS pilini çıkarttım ve bunları geri taktım. Ardından ekran kartı 4 saniyeliğine çalıştı ve bilgisayar tamamen kapandı. Tekrar bilgisayarı açtığımda bu sefer ekran kartının yine çalışmadığını fark ettim. (ekran kartı dışındaki tüm parçalar çalışıyor. Ekran kartı, işlemci soğutucuyu değiştirmeden önce sorunsuz çalışıyordu.)

Bunun sebebi ne olabilir? Detaylı bilgi gerekiyorsa verebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam belki alakasız diyebilirsiniz ama PSU'nuz mu yetmiyor acaba? Soğutucuyu çıkarttığınız da her şey normal değil mi?

Şimdi işlemci soğutucuyu çıkartıp deneyeceğim fakat sorum şu; i5 11400F stok soğutucusu ile ID-Cooling SE 224-XT arasında büyük bir güç kullanımı farkı var mı? PSU'yu yoracak kadar olmaması gerekiyor bence. Çünkü SE 224-XT'nin 2.4W güç kullandığı yazıyor.

Güncelleme:

Sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayıp da çözüm arayan arkadaşlar için yazıyorum.

Ekran kartını çıkarttım, BIOS pilini çıkarttım ve işlemci soğutucumu da çıkartıp yeniden taktım. Ardından ekran kartının da fanları dönmeye başladı ve bilgisayar açıldı.

(AMD ekran kartlarda belli derecenin altında fanlar dönmüyor fakat bilgisayar boot edilirken fanlar dönüyor. Buradan ekran kartının çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz.)
hocam merhaba stok soğutucuyu geri taktığınızda çalışıyor mu peki ?

Ekran kartı fanları dönüyor mu ? Kartın üzerinde herhangi renkte yanan bir ışık var mı ?
Hayır dönmüyor ve kartın üzerinde yanan bir ışık yok.

hocam merhaba stok soğutucuyu geri taktığınızda çalışıyor mu peki ?
Bunu denemek biraz zor olacağından şuanlık deneyemiyorum ama haber vereceğim.
BIOS pili müdahalesinden sonra uefi üzerinden ayarlamalar yapmak gerekiyor olabilir. Bu arada herhangi bir bip sesi ikazı aldınız mı süreçte ?
Hayır almadım.
Ekran kartının çalışmadığını nereden biliyorsunuz? Eğer fanların çalışmamasından yola çıktıysanız yük altında değilse fanlar dönmez.
Bahsettiğiniz şey AMD'nin Zero RPM teknolojisi, biliyorum. Ama ekran kartı fanları bilgisayar ilk çalıştırıldığında biraz dönüyor, ardından sıcaklık düşükse duruyordu. (Bilgisayar boot edilene kadar falan dönüyordu yani)

Ayrıca klavye, mouse tarzı usb aygıtlarımda da ışıklar yanmıyor. Monitörde de sinyal yok yazısı var. Kasadaki diğer fanlar ve ışıklar çalışıyor.

Soğutucu çalışıyor zaten, stok soğutucunun takılı olduğu yere taktım. Kasadaki diğer şeyler çalışıyor fakat ne ekran geliyor ne de klavye ve mouse çalışıyor.
Hocam belki alakasız diyebilirsiniz ama PSU'nuz mu yetmiyor acaba ? Soğutucuyu çıkarttığınız da herşey normal değil mi ?

Hocam belki alakasız diyebilirsiniz ama PSU'nuz mu yetmiyor acaba? Soğutucuyu çıkarttığınız da her şey normal değil mi?

Şimdi işlemci soğutucuyu çıkartıp deneyeceğim fakat sorum şu; i5 11400F stok soğutucusu ile ID-Cooling SE 224-XT arasında büyük bir güç kullanımı farkı var mı? PSU'yu yoracak kadar olmaması gerekiyor bence. Çünkü SE 224-XT'nin 2.4W güç kullandığı yazıyor.

Güncelleme:

Sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayıp da çözüm arayan arkadaşlar için yazıyorum.

Ekran kartını çıkarttım, BIOS pilini çıkarttım ve işlemci soğutucumu da çıkartıp yeniden taktım. Ardından ekran kartının da fanları dönmeye başladı ve bilgisayar açıldı.

(AMD ekran kartlarda belli derecenin altında fanlar dönmüyor fakat bilgisayar boot edilirken fanlar dönüyor. Buradan ekran kartının çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı