İşlemci termal macun değişim sonrası düşük FPS

Tatarin

Kilopat
Bugün bilgisayarcıda işlemci termal macunu değişimi yaptırdım. Yaptırmadan önce kasma olmuyordu sadece ısınıyordu. Ama şimdi CPU 50-60 derece oluyor, GPU 95 dererce oluyor ve oyuna ilk girdiğim andan beri aşırı kasmaya başladı. Nedendir sizce? (Laptop kullanıyorum işlemcim i7 7700HQ)

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplar için kaliteli termal macun şart. Bilgisayarcılarda genelde çin malı 10 liralık termal macunlardan oluyor, onu kullanıyorlar. Götürdüğünüz yerde hangi termal macun kullanıldı biliyor musunuz?
Pek bir alakası, yok amaç işlemciyi soğutmak bakkal amca düzgün sürmemişse sorun var, ben 10 liralık koca termal macun aldım Google'da 39 dereceyi geçmiyor. Fan desen zaten hadro'nun stock soğutucu, kasada tek fan yok.
Bugün bilgisayarcıda işlemci termal macunu değişimi yaptırdım. Yaptırmadan önce kasma olmuyordu sadece ısınıyordu. Ama şimdi CPU 50-60 derece oluyor, GPU 95 dererce oluyor ve oyuna ilk girdiğim andan beri aşırı kasmaya başladı. Nedendir sizce? (Laptop kullanıyorum işlemcim i7 7700HQ)
Core Temp programını kur orayı bize SS at ısınma problemi mi var bakalım. Şu şekilde atacaksın.
Ekran Alıntısı.PNG

1- Adam kalitesiz macun kullanmıştır.
2- Adam herhalde sadece işlemciye macun sürmüş. GPU için ya macun sürmemiş ya da düzgün şekilde sürememiş.

Pek bir alakası, yok amaç işlemciyi soğutmak bakkal amca düzgün sürmemişse sorun var, ben 10 liralık koca termal macun aldım Google'da 39 dereceyi geçmiyor. Fan desen zaten hadro'nun stock soğutucu, kasada tek fan yok.

Core Temp programını kur orayı bize SS at ısınma problemi mi var bakalım. Şu şekilde atacaksın.
Eki Görüntüle 598453
Türkçe kaynak bırakıyorum. İngilizce olarak aratırsan daha fazla sonuç çıkar. Google'da 39 dereceyi geçmez ama stres testine 80 dereceyi geçebilir. Kaliteli termal macunlar kendini sistem yük altındayken belli ediyor. Boşta ki sıcaklığa bakarak termal macunun iyi olup olmadığına karar veremeyiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı