İşlemci termal macun değişiminden sonra işlemci geri nasıl takılır?

İslemcinin termal macununu değiştireceğim fakat işlemcinin nasıl takılacağini bilmiyorum pinleri de bozmak istemiyorum ne yapabilirim?

Termal macun değiştirmek için işlemciyi çıkarmaya gerek yok hocam. Soğutucuyu çıkarın işlemci üzerindeki eski macunu temizleyin ve yeni macunu uygulayın, soğutucuyu geri takın.

Olur da işlemciyi sökerseniz öğrenmiş olun diye yazıyorum; İşlemcinin bir köşesinde üçgen işareti olur, aynı işaretten anakartın üzerindeki işlemci soketinde de bulunur. İki üçgen aynı yere denk gelecek şekilde yerleştiriyorsunuz işlemciyi hepsi bu kadar.

Olur da işlemciyi sökerseniz öğrenmiş olun diye yazıyorum; işlemcinin bir köşesinde üçgen işareti olur, aynı işaretten anakartın üzerindeki işlemci soketinde de bulunur. İki üçgen aynı yere denk gelecek şekilde yerleştiriyorsunuz işlemciyi hepsi bu kadar.

Bahsettiğim ama anlatamadığım şey anlatmışsınız hocam teşekkürler :D

Eğer işlemciniz amd ise, soğutma bloğu ve işlemci kuruyan termal macun sayesinde birbirine yapışabiliyor. Çıkartırken dikkatli olun. Vidaları söktükten sonra 1-2mm lik dairesel hareket (çevirmeli kasa kilidi gibi ama çok kısa hareketler) yaptırarak cıkarmanız en doğrusu olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı