İşlemci termal macununun dışarı akması sorun olur mu?

omerfarukkarakas

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci
i7 13700f
Merhaba, 2 gün önce sistem topladim. 4 gr termal macunu işlemcinin ortasına ve nokta noktada 4 köşeye uyguladım yarısı arttı. Fakat kule tipi soğutucuyu vidaladıktan sonra kenarlardan hafif şekilde aktığını fark ettim, 2 gündür bilgisayarda bir sorun yok, işlemci sıcaklığı boşta 35 derece. Call of Duty Black Ops 6 oynadım 1 saat falan sorunsuz oynadım fakat bu durum takıntı oldu bende. Tekrar fanı söküp temizleyip doğru şekilde uygulasam mı bilemedim. Bir zarar olur mu bu şekilde? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olmaz, ilerde macun yenilemesinde veya işlemci yükseltmeye kalktığınızda taşan macunu temizlersiniz.

Macun temizliğinde izopropil alkol kullanın.

Fazla macun kullanmışsınız hocam taşması normal, ben 1gr kadar kullanmıştım. Bir sorun yaşamazsınız ileriki zamanlarda macun değişirken temizlersiniz.

Sorun olmaz, ileride macun yenilemesinde veya işlemci yükseltmeye kalktığınızda taşan macunu temizlersiniz.

Macun temizliğinde izopropil alkol kullanın.

Cok teşekkür ederim.

Fazla macun kullanmışsınız hocam taşması normal, ben 1gr kadar kullanmıştım. Bir sorun yaşamazsınız ileriki zamanlarda macun değişirken temizlersiniz.

Çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı