İşlemci ve ekran kartı fan hızlandırma

Sana SpeedFan öneririm.
Kullanımı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bildiğim kadarıyla bunlar fanın ömrünü kısaltıyor kendi haline bırakılması daha iyi olduğunu düşünüyorum
Evet hocam haklısınız. Fakat benim laptop'um yansa bile fan hızını 3600 rpm'den yukarı çekmiyor. Ben bu program sayesinde fan hızımı 5200 rpm'e kadar çekebiliyorum. Aksi halde makinem sıcaktan kapanıyor. Benim gibi bu sorunu yaşayanlar SpeedFan kullanmak zorundalar.

Evet hocam haklısınız. Fakat benim laptop'um yansa bile fan hızını 3600 rpm'den yukarı çekmiyor. Ben bu program sayesinde fan hızımı 5200 rpm'e kadar çekebiliyorum. Aksi halde makinem sıcaktan kapanıyor. Benim gibi bu sorunu yaşayanlar SpeedFan kullanmak zorundalar.

Kardeş uygun fiyatlarda laptop soğutucuları var alabilirsin fan bozulursa daha çok ödemek kalabilirsin

Aldım hocam soğutucu. Recep BALTAŞ'ın da dediği gibi. Hayatımda 5 dereceden yukarı soğutan bir soğutucu görmedim. Benim soğutucum 40 tl değerinde ve 2 dereceden fazla soğuttuğunu düşünmüyorum.

Hocam siz laptopun içini temizlettiniz mi işlemci fanı çabuk tozlanır çünkü laptop koltuk yatak yada diz üstünde kullanıyoruz ve laptop kıl tüy gibi şeyleri içine çekiyo bunu bir düşünmelisiniz

Temizlemekle kalmadım, fanınıda değiştirdim. :) Isınmasın diye makinemi mermerim üzerinde, fanların altını 5 cm boşlukta bırakarak kullanıyorum. :D Yanlış anlamayın hocam ama basit bir bilgisayar kullanıcısı değilim. :) Yapmadığım hiçbir şey kalmadı fakat aşırı ısınma sorunu var. Burada konu açtım fakat üyelerde benim kadar çaresiz kaldı. En son bir arkadaş SpeedFan önerdi. O günden beri rahatım. Hem fanların çalışma koşulları %100'de test edilerek üretilir. Ben bir sorun olacağını sanmıyorum.

Temizlemekle kalmadım, fanınıda değiştirdim. :) Isınmasın diye makinemi mermerim üzerinde, fanların altını 5 cm boşlukta bırakarak kullanıyorum. :D Yanlış anlamayın hocam ama basit bir bilgisayar kullanıcısı değilim. :) Yapmadığım hiçbir şey kalmadı fakat aşırı ısınma sorunu var. Burada konu açtım fakat üyelerde benim kadar çaresiz kaldı. En son bir arkadaş SpeedFan önerdi. O günden beri rahatım. Hem fanların çalışma koşulları %100'de test edilerek üretilir. Ben bir sorun olacağını sanmıyorum.

Haklısınız ama yinede fanların ömrü kısalıyor böyle mutlu iseniz sorun :) ama yinede çözüm aramaktan kaçınma :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı