İşlemci ve RAM arızası nasıl anlaşılır?

Sllhgokce

Decapat
Öncelikle iyi günler dilerim. Bilgisayarım açılmıyordu ve bir bişgisayarcıya götürdüm. Anakart arızası var ben halledemem dedive gönderdi beni. Şimdi anakartı değiştirmek istiyorum fakat RAM veya işlemcide de sıkıntı olabiliceğini söylemişti ve denemek istemiyor kendi ekipmanlarında kendi parçaları da bozulabilir diye. Ben amatörce nasıl anlayabilirim RAM veya işlemcide sıkıntı olmadığını. Deneyecek bilgisayar maalesef yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata Anlamı
1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
2- Birçok kısa bip Anakart arızası
3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
9- 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10- 4 kısa Timer hatası
11- 5 kısa İşlemci hatası
12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası
13- 7 kısa İşlemci hatası
14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15- 9 kısa BIOS ROM hatası
16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası

Alıntı: açılışta hata sesi - Uzmanına Sorun Forumu

Teşekkür ederim power tuşunu bastıktan sonra çıkan sesler değil mi bunlar?

Başka bilgisayarcıya götürebilirsen iyi olur, hiç tepki vermiyorsa büyük ihtimal anakartır ama yine de belli olmaz. İşlemcide falan uyarı vermesi lazım fanlar falan çalışır RAM de başka slota falan bakarak dene veya bulabilirsen arkadaşlarından vs dene kolay takılıyor zaten

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Deneyecek bir bilgisayat bulamıyorum küçük bir yerde yaşadığım için gezmediğim bilgisayarcı da kalmadı Bakalım bilgisayar derslerine girdiğim öğretmenle kurcalıyıcaz biraz umarım ram ve işlemci sağlamdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…