İşlemci ve RAM'in FPS'de etkisi nedir?

İşlemci ekran kartı kadar olmasa da bir miktar etki ediyor. İnternette işlemci karşılaştırma videolarına bakabilirsiniz. Bazı durumlarda daha iyi bir işlemci almak daha iyi bir ekran kartı almaktan daha iyi olabiliyor.

İşlemci ekran kartı kadar etkilemez, fakat etkiler. İşlemci kullanan oyunlarda fps farkı gözle görülür bir performansa ulaşıyor. Ram ise çok fazla etkilemiyor,3-5 fps civarı belki yanlış bilmiyorsam.

FX 6300 ve GTX750 Tİ kullanıyorum, twich tv de yayın açtığımda fps 50 ye düştü.
Başka bi yayına baktığımda, i7 ve amd hd 6570 gddr3 ekran kartı ile 480p yayın açarak 110 fps alıyordu. Bunun sebebi nedir?
League of legends yayını yapmak istiyordum yapamıyorum. :(

İşlemcinin etkisi ekran kartının verdiği FPS'yi çizip çizememek ile alakalı. Ekran kartı saniyede 80 kare verirken, işlemci 60 kare çizebiliyorsa bu durumda olumsuz anlamda etkiler. Ancak ekran kartının tam kapasitesini sunan bir işlemci varsa ekstradan bir katkısı olmaz. (İşlemci gücü isteyen bazı oyunlar, genelde strateji, istisna.)

Oyundaki kaplamalar belleğe yüklendiğinden RAM'in de etkisi var ama büyük fark oluşturmuyor. Hızından ve gecikme değerinden ziyade kapasitesi daha önemli diyebiliriz. Aslında RAM yetersiz olsa bile, sanal bellek ile diskteki boş alan RAM niyetine kullanılabiliyor. Bu durumda da hız ve gecikme konusu etki eder. Sıralayacak olursak, Ekran kartı belleği > Sistem belleği > Sanal bellek diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı